Zeci de femei operate de un medic fără drept de liberă practică

Zeci de femei din Capitală ar fi căzut în plasa unei false esteticiene. Potrivit procurorilor, doctor Lana, cum se prezenta pe internet, ar fi făcut peste 50 de operații estetice fără să aibă drept de a profesa. Anchetatorii au trimis-o în judecată.

Zeci de femei din Capitală ar fi căzut în plasa unei false esteticiene. Potrivit procurorilor, doctor Lana, cum se prezenta pe internet, ar fi făcut peste 50 de operații estetice fără să aibă drept de a profesa. Anchetatorii au trimis-o în judecată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a trimis în judecată o femeie din Republica Moldova, cunoscută ca “Dr. Lana“, care, începând cu anul 2019, cu ajutorul soţului, a efectuat intervenţii estetice minim invazive în Bucureşti şi în ţară fără a fi înregistrată la Colegiul Medicilor din România, desfăşurând profesia de medic fără drept de liberă practică.

De asemenea, a mai fost trimis în judecată şi soţul acesteia, cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi complicitate la înşelăciune în formă continuată (37 de acte materiale, informează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Inculpata este cetăţean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină. Soţul este cetăţean român.

Potrivit sursei citate, ea a făcut intervenţii precum: injectări cu acid hialuronic, injectări cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, proceduri de tip Jaw Line pentru remodelarea feţei, iar pentru efectuarea intervenţiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.

Pentru a atrage cât mai multe cliente şi pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele online, respectiv Facebook şi Instagram, unde s-a promovat ca ‘Dr. Lana’. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicaţiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe reţelele de socializare a menţionat denumirea de medic specialist intervenţii minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României şi crescând gradul de încredere al acestora“, precizează Parchetul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Ziua de 31 mai NU va fi zi liberă pentru bugetari!

Articolul următor

Noi coduri de vreme rea. Continuă ploile și fenomenele extreme

Articole asemănătoare