[Video] Record mondial pentru înotătorul român David Popovici

Înotătorul David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European organizat în Foro Italico Swimming Pool Complex, din Roma.

Înotătorul David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European organizat în Foro Italico Swimming Pool Complex, din Roma.

Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a cucerit astfel a doua medalie de la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Cumva mă aşteptam la acest rezultat, dar nu credeam că va veni chiar atât de repede. Acum trebuie să mă bucur de moment şi să nu mă las pierdut de toată atenţia pe care o primesc. Trebuie să mă concentrez în continuare. Mai am probe de înotat la Roma, dar şi la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Să stai pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu toată tribuna uitându-se la tine, cu toţi oamenii de acasă urmărindu-te, este cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un sportiv.

Este o senzaţie unică şi sper să o trăiesc cât mai des. Tokyo se vede la fel. Faptul că am urcat în clasament nu schimbă scopul meu: să fac cea mai bună performanţă de care sunt în stare şi acolo, nu numai aici, la Roma”, a spus Popovici pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Guvernul italian, acuzat de „neglijenţă sistematică” în gestionarea pandemiei de COVID-19. Ce daune se cer în instanță

Articolul următor

Accident în lanț provocat de un român: 4 TIR-uri distruse. Pagube de 70.000 de euro

Articole asemănătoare