[Video] Incendiu masiv: Depozit de deșeuri în flăcări

Un incendiu de amploare a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, la un depozit din județul Bihor. Peste 30 de pompieri cu 8 autospeciale au fost mobilizaţi. Pompierii se luptă în continuare cu flăcările care se manifestă deja pe o suprafață de 8.000 mp.

Un incendiu de amploare a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, la un depozit din județul Bihor. Peste 30 de pompieri cu 8 autospeciale au fost mobilizaţi. Pompierii se luptă în continuare cu flăcările care se manifestă deja pe o suprafață de 8.000 mp.

Un incendiu de amploare a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în Salonta, la un depozit de deşeuri de plastic reciclabile. Focul emană în atmosferă un fum negru şi dens, dar nu se îndreaptă către oraş.

La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în municipiul Salonta. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte de lucru cu apă şi spumă şi o autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

La acest moment, incendiul se manifesta pe o suprafata de 8.000 de mp. Degajarile de fum sunt consistente. Fumul se indreapta spre N, N-V, in afara Salontei, dar, din pacate, afecteaza destul de mult o localitate din Ungaria, de la granita cu Romania. La locul incendiului sunt foarte multe echipaje ISU, echipa de la Garda de mediu si monitorizeaza ce se intampla acolo. Fumul este toxic, de la arderea maselor plastice, dar nu afecteaza Salonta. Degajarea de fum este vizibila“, a declarat, Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu.

Întrebat dacă autoritățile din România vor emite mesaj Ro-Alert, Berceanu a explicat: “Ro-Alert va fi degajat cand conul de suspensie se va indrepta spre Salonta, speram sa nu se intample acest lucru.”

Când pompierii au ajuns acolo, era în flăcări, în totalitate, o hală de circa 600 mp, iar focul cuprinsese şi o altă hală, de circa 1.300 mp. În jurul orei 7.40, militarii încă luptau cu focul şi estimările sunt că vor mai avea multe ore de intervenţie, deoarece cantitatea de deşeuri de plastic cuprinsă de foc este foarte mare.

Deocamdată, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a mai spus Roşca.

Din primele informaţii, la momentul izbucnirii incendiului, în interiorul depozitului erau muncitori care lucrau în tura de noapte şi care, de altfel, au anunţat incendiul la 112. Aceştia au ieşit singuri din hala cuprinsă de foc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Mick Jagger a fost la meciul Anglia – Danemarca, încălcând regula carantinei. Ce amendă ar putea primi

Articolul următor

Un șofer "afumat" l-a mușcat pe agentul de poliție care îl oprise în trafic

Articole asemănătoare