VIDEO Dramele reale din România săracă – NEPUTINȚA, nevăzută de politicienii de la București. ADEVĂRUL tulburător

„D-abia de mâncare să se descurce omul”, spune un localnic din Amărăștii de Sus, județul Dolj.

Un bătrân mărturisește, revoltat, că „s-au scumpit toate, tot, tot, tot. Și curent, și alimente, si lemne… TOT s-a scumpit!”.

La cei peste 80 de ani, bunicul din imagini abia mai poate vorbi. E pensionat pe caz de boală, dar nu își poate duce liniștit bătrânețile pentru că trebuie să facă față, cumva, vieții tot mai scumpe. Primește lunar doar 800 de lei.

„Cine are caramidă mare, își permite”, spune despre banii pe care îi are pentru a-și duce traiul de zi cu zi.

Fiul său nu are niciun venit. Se duce cu ziua și mai ajută câte un vecin când poate, dar știe că această muncă este sezonieră.

„Nu e pensie, nu este alocație, nu e absolut nimic, nimic. Din ce să trăiești? Cu ziua, nu?! Faci un ban primăvara să mănânci toamna, nu?!”, spune fiul acestuia.

Cei doi se duc cu căruța să adune crengi uscate din pădure să treacă peste această iarnă. Nu își permit să își cumpere lemne, al căror preț s-a dublat anul acesta.

„Uite la crăci mă duc, uite așa subțirele. Păi de unde, că o mașină d-aia e 40 de milioane. Asta e. În altă parte unde să mă duc? Să te duci să dai în cap, să furi?! Nu e bine!”, se plânge localnicul.

Oamenii n-au mai văzut picior de politician pe la ei prin sat. Speră ca, prin intermediul nostru, cei de la putere să asculte acest mesaj din România săracă.

„Să facă bine și la cei de la țară și de ăia de la oraș care sunt săraci, care n-au de niciunele”, le transmit politicienilor de la București.

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Accident minier în Siberia! Sunt zeci de morți și răniți

Articolul următor

Kelemen Hunor: HAOSUL politic a luat sfârșit. UDMR nu va fi un element decorativ - Măsurile pentru comunitatea maghiară

Articole asemănătoare