Apăsați „Enter” pentru a trece la conținut

Veste bună despre Aeroportul Internațional Iași, în valoare de 80 de milioane de euro

Lucrările de extindere de la Aeroportul Internaţional Iaşi vor fi terminate în acest an, a anunțat  premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a mai anunțat că la nivelul Guvernului a fost asigurată finanţarea complementară celei europene, iar proiectul în valoare totală de 80 de milioane de euro va fi „finalizat până la sfârşitul acestui an”. 

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat proiectul de extindere a aeroportului, marți, 24 ianuarie, alături de președintele PSD – Marcel Ciolacu și primarul de Iași – Mihai Chirica.

Imagine

Lucrările de modernizare de la Aeroportul Internaţional Iaşi implică, printre altele, și construcţia noului terminal, creşterea locurilor de parcare şi realizarea a încă trei porţi de îmbarcare. Proiectul în valoare totală de 80 de milioane de euro va fi finalizat până la sfârşitul anului, a mai transmisNicolae Ciucă.

„O infrastructură modernă, adaptată cerinţelor economice şi sociale, este determinantă pentru dezvoltarea oricărei regiuni. Am vizitat lucrările de extindere şi modernizare ale Aeroportului Internaţional Iaşi, proiect susţinut de echipa guvernamentală, şi mă bucur să constat că progresele se văd de la o lună la alta. Construcţia noului terminal, T4, creşterea numărului locurilor de parcare la aproape 500 şi realizarea a încă trei porţi de îmbarcare vor creşte numărul de pasageri la 3,3 milioane, ceea ce înseamnă dublarea activităţii aeroportului şi facilităţi suplimentare de cargo”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Imagine

”Conectarea directă şi mai facilă a municipiului Iaşi cu restul ţării şi cu Europa va atrage investiţii pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă şi va oferi oportunităţi suplimentare de mobilitate pentru cetăţeni. Împreună cu administraţia locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, ”de la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 şi la realizarea Autostrăzilor A7 şi A8, toate aceste investiţii se regăsesc între priorităţile Guvernului pentru a oferi municipiului Iaşi şi Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunităţile de dezvoltare”.

Foto: Gov.ro

Fii primul care postează un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *