USR, ultimatum pentru liberalii lui Cîțu exact înaintea reluării negocierilor pentru susținerea guvernului Ciucă

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, îi avertizează pe liberali că nu înţelege ce plan au, ce strategie au, dar că trebuie să se hotărască pentru că “au aruncat ţara în haos”. Liderul USR le transmite și condiția reluării negocierilor pentu susținerea guvernului Ciucă: PNL trebuie să închidă uşa PSD-ului: „USR sau PSD”.

Mesajul liderului USR vine tocmai după ce întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu premierul interimar Florin Cîțu și cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, ce a durat mai bine de 3 ore. Decizia finală este ca Ciucă, și nu Cîțu să revină la masa negocierilor pentru formarea Guvernului, potrivit Realitatea PLUS.

„Dacă PNL decide să deschidă uşa discuţiilor de coaliţie, le spun un singur lucru foarte clar, trebuie să închidă uşa PSD-ului pentru că, deşi le-au spus românilor acum un an: votaţi-ne ca să dăm PSD la o parte, iată că se iau de mână cu PSD de o săptămână, e mare prietenie şi vedeţi şi în declaraţiile domnului Cîţu şi ale domnului Klaus Iohannis de săptămână trecută de la final, sunt gata să bată palma, să facă un pact cu PSD.

Ori asta este o palmă dată milioanelor de români care au votat PNL şi l-au ascultat şi pe Klaus Iohannis să voteze PNL. Să fie foarte clar, dacă vor să stăm de vorbă să facă coaliţia, trebuie întâi să spună foarte clar şi răspicat că nu mai negociază cu PSD. Nu merge jocul ăsta la mai multe capete. Trebuie să se decidă ce vor: vor USR sau vor PSD. În funcţie de asta, ştim cum şi dacă stăm de vorbă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR, luni seară, potrivit ziare.com.

„Acum câteva zile spuneau că sunt 100% bloc unanimitate în spatele lui Florin Cîţu premier. A doua zi s-au sucit, au zis 100% în spatele domnului Ciucă premier pentru Guvern minoritar. Nu înţeleg ce plan au, ce strategie au, poate au o strategie de care nu ne dăm seama, dar trebuie să se hotărască pentru că au aruncat ţara asta în haos şi sunt un partid de 25-26%, îmi e neclar cât de mare va mai fi, în funcţie de ce va face şi Ludovic Orban cu cei apropiaţi. Or, din această poziţie nu pot să vină şi să spună, taie şi spânzură, stabilesc cine guvernează şi cine nu. Guvernarea e pe voturi. Trebuie să înţeleagă odată, mă aşteptam să înţeleagă până acum acest lucru, pare că nu au înţeles”, a mai explicat Moşteanu.

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

FOTO | Mistreți vânați cu bestialitate, în Vaslui. Un bărbat din Brăila i-a călcat cu mașina

Articolul următor

Crimă sângeroasă la Constanța. Un bărbat și o femeie au fost găsiți înjunghiați în casă

Articole asemănătoare