SEMNALE de alarmă din partea OMS! Doar 1 din 4 angajați sanitari este VACCINAT aici

Această situaţie ”lasă fără protecţie cea mai mare parte a personalului din prima linie împotriva pandemiei”, a adăugat biroul regional pentru Africa al OMS într-un comunicat difuzat la finalul unei conferinţe de presă virtuale săptămânale.

”Majoritatea angajaţilor în sănătate din Africa nu sunt încă vaccinaţi şi rămân în mod periculos expuşi la forme grave ale bolii”, a avertizat Matshidiso Moeti, directoarea regională a OMS pentru Africa.

Potrivit OMS, ”este primordial ca angajaţii din sănătate să beneficieze de o acoperire vaccinală solidă, nu doar pentru propria protecţie, ci şi pentru protecţia pacienţilor şi pentru ca sistemul de sănătate să continue să funcţioneze într-o perioadă de extremă necesitate”.

Pentru prima dată de la vârful celui de-al treilea val în august, numărul de cazuri a crescut în Africa Meridională cu peste 48% în cursul săptămânii care s-a încheiat pe 21 noiembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă.

OMS precizează că un studiu mondial recent, care include 22 de ţări în principal cu venituri ridicate, arată că peste 80% din personalul lor sanitar este vaccinat cu schemă completă.

| Sursă: Realitatea.net

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

STS, anunț IMPORTANT pentru utilizatorii aplicației pentru verificarea certificatelor verzi. Ce trebuie să știe românii

Articolul următor

Președintele unui stat din U.E a fost internat în spital! Este vaccinat cu 3 doze, dar s-a infectat cu COVID-19. Care este starea lui

Articole asemănătoare