Se prelungește starea de alertă: Redevine obligatorie masca de protecție în toate spațiile, dar doar tip medical sau FFP2

În România redevine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile, iar aceasta trebuie să fie doar tip medical sau FFP2. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul pentru Situații de Urgență, care a stabilit prelungirea stării de alertă și restricțiile care vor fi în vigoare în contextul valului 5 al pandemiei.

Decizia CNU vizează prelungirea stării de alertă în România pentru alte 30 de zile, începând cu 8 ianuarie. Noile măsuri decise de CNSU urmează să fie aprobate prin hotărâre de guvern.

Magazinele și restaurantele pot rămâne în continuare deschise până la ora 22.00.

Vor exista limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole sau evenimente sportive, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. La incidență COVID sub 1 la mia de locuitori, majoritatea activităților vor fi permise la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care au un test COVID negativ. La incidență peste 3 la mie, capacitatea va fi de 30%.

De asemenea, CNSU propune ca, “pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate“.

Reprezentanții Grupului de comunicare strategică spun că testarea săptămânală a angajaților va fi obligatorie doar în instituțiile care gestionează infrastructura critică, nefiind vorba despre școli, poliție sau IGSU.

Orice entitate economică funcţională, care oferă produse, bunuri şi servicii de utilitate publică, vitale pentru întreaga societate şi a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncţionare produce un impact major în plan economico -social, la nivel micro și macro regional. Cu titlu de exemplu, Centrala de la Cernavodă este infrastructura critică“, au răspuns reprezentanții GCS, întrebați care sunt instituțiile ce gestionează infrastructura critică.

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Tradiţii şi obiceiuri de BOBOTEAZA: sfințirea mașinii. Te ferește de accidente

Articolul următor

Orificiul de pe capacul de la rezervor. Aproape toate mașinile au asta, dar puțini șoferi știu la ce folosește!

Articole asemănătoare