Se întețesc cutremurele. Autoritățile în alertă

Un cutremur semnificativ a avut loc noaptea trecută în zona Vrancea.

În ziua de 23 Iunie 2021, la ora 03:29:56 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 78km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brasov, 94km S de Bacau, 99km NE de Ploiesti, 116km V de Galati, 119km NV de Braila, 151km N de Bucuresti, 169km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 192km E de Sibiu, 215km N de Ruse.

Un alt cutremur cu magnitudine de 3 grade pe scara Richter a avut loc și în jurul orei 21, ieri seară.

Se fac pregătiri pentru situația în care Bucureștiul ar fi lovit de un cutremur puternic. Se lansează harta seismică a Bucureștiului. „Cum poți supraviețui unui cutremur?” este un ghid de pregătire care va evidenția cele mai periculoase zone din Capitală, dar și trasee alternative pentru a le evita.

Ghidul va conține o serie de soluții concrete de pregătire înainte, în timpul și după cutremur. Acesta dispune, de asemenea, și de o harta care conține harta centrului Bucureștiului cu imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, precum și arterele care ar putea fi blocate în urmă unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

Ghidul de pregătire pentru cutremur este tipărit în 20.000 exemplare, urmează să fie distribuit bucureștenilor începând cu data de 25 iunie, în mai multe puncte din oraș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Testată de 200 de ori de Covid pentru a-și putea vizita mama internată | Video

Articolul următor

Programa pentru Matematică la Bacalaureat 2021

Articole asemănătoare