SĂNĂTATEA ȘI DORINȚA MEDICILOR DE A DEVENI “SECTOR STRATEGIC”

Teama de îmbolnăvire cu virusul ucigaş ”made in China” a determinat şi schimbarea comportamentului pacienţilor faţă de internarea în spital, cu toate că CPU Roman este şi în prezent foarte aglomerat. La solicitarea redactorilor ”CNS” purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă (SMU) Roman, Andreea Trifan, a realizat o statistică privind adresabilitatea către Centrul Primiri Urgenţe, în condiţiile crizei pandemice SARS-CoV-2, când Spitalul Roman a fost declarat spital non-covid, spre care sunt îndreptate cazurile grave din toate localităţile judeţului Neamţ. Şi adresabilitatea faţă de medicii de familie a crescut în acestă perioadă. Dr. Filip Panait, medic de familie la Bîra, a declarat, zilele trecute, redactorilor CNS că din cauza crizei sanitare provocată de pandemia cu SARS COV2 pacienţii nu mai ocolesc cabinetele medicilor de familie, ci, dimpotrivă. ”Am apucat să trăiesc şi ziua cînd doctorii nu mai sînt alergaţi “muncitoreşte” pe străzi, ca apoi să fie tăvăliţi prin noroi de presă, pentru a satisface “apetitul” unora pentru sînge de medici.Am ajuns să văd că pacienţii noştri se tem să se mai ducă la spital, pentru două analize banale, care puteau fi făcute la orice laborator. Am ajuns să observ că medicul de familie este important, fiind singurul care trebuie să trateze, atît bolnavul cardiac, cît şi pe cel pulmonar sau cu afecţiuni gastroenterologie, urologice, ORL etc, pentru că spitalul şi policlinica sun închise sau cu activitatea la minimum. După această pandemie, lucrurile în ţară se vor reaşeza pe alte principii, iar în sănătate, medicul de familie va cîştiga stima pe care o merită, aşa cum este în tot Occidentul, de foarte mulţi ani spune medical de la Bâra.
”Pacientul va înţelege că spitalul este o variantă riscantă pentru sănătatea lui. În sfîrşit, autorităţile consideră criza aceasta un adevărat “război”, în care medicul este “ofiţerul superior”, cel care poate face diferenţa între haosul “Corona” şi viaţă”, susține medical Filip Panait. Acesta este convins că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor trebui să-şi schimbe optica faţă de finanţarea medicinii primare şi faţă de politica de personal. Intr-o postare ulterioară declaraţiilor făcute redactorilor CNS, medicul de la Bîra îşi exprima convingerea, că guvernele ce vor ajunge, după pandemie, la Palatul ”Victoria” vor trebui să schimbe, radical, politicile sanitare din România.
”Dacă tot sîntem “ofiţeri cu halate albe”, trebuie să înţelegeţi că politicienii noştri au tratat acest corp de elită cu dispreţ, iar pensia unui medic de familie este cuprinsă, acum, între 1.000 de lei şi 1.500 de lei, ceea ce este o insultă adusă demnităţii umane, darămite unora care au muncit peste 30 de ani, ca să ţină o ţară în viaţă! De aceea, după ce trece nebunia Covidului, se impune ca sectorul sanitar să devină zonă strategică pentru ţara noastră, iar medicii să primească pensii de stat, în conformitate cu gradul profesional şi cu numărul anilor de muncă, aşa cum este la militari. În caz contrar, la viitoarea epidemie naţională vă vom lăsa pe mîna politrucilor să vă trateze!
Acum, medicii au înţeles situaţia şi s-au organizat cum au putut. Acesta este un avertisment foarte ferm şi va fi pus în aplicare imediat după terminarea pandemiei! Nu se poate ca o ţară să-şi rişte existenţa, pentru nişte politicieni comunişti inconştienţi! Dacă este război, atunci trebuie ca soldaţii în halate albe să fie bine echipaţi, bine plătiţi şi respectaţi, astfel încît să nu se gîndească la ce vor pune pe masă mîine sau cu ce echipamente vor trebui să plece la luptă. Trebuie înţeles că un război real se poate întîmpla o dată la o generaţie, dar războaie epidemice grave vor fi din ce în ce mai frecvente.
Cu pensii sau fără, rugaţi-vă ca doctorii voştri de familie să fie sănătoşi, ca să muncească pînă la 80 de ani, că majoritatea au peste 60 de ani, iar cei tineri nu mai vor pensii de 1.000 de lei! Pînă la măsuri mai elaborate, Guvernul României ar trebui să anuleze imediat impozitul pe venit, în cazul medicilor de familie, aşa cum sînt scutite fundaţiile şi asociaţiile bisericeşti care au cabinete medicale în administrare”, a notat dr. Filip Panait.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

PSD NU A TRECUT TESTUL SOLIDARITĂȚII

Articolul următor

SPITALUL ROMAN, NOU FOCAR DE CORONAVIRUS

Articole asemănătoare
Citește știrea

MĂRȚIȘOARELE ȘI FLORILE N-AU COVID

Unul dintre subiectele de mare interes în aceste zile este cel legat de gestul pe care-l fac copiii, de zeci de ani, în prima zi a lunii martie și de Ziua Femeii, acela de a oferi ”Doamnelor” un mărțișor sau o floare. În condițiile de restricții pandemice de anul acesta, conducerile inspectoratelor școlare au recomandat părinților și copiilor, dar și cadrelor didactice, să manifeste cumpătare.