România, alături de Franţa, în topul creşterii economice estimate în UE

România primește cea mai bună veste. Klaus Iohannis a făcut anunțul cel mai important.

România primește cea mai bună veste. Klaus Iohannis a făcut anunțul cel mai important. Țara noastră se află, alături de Franţa, în topul creşterii economice estimate în Uniunea Europeană. Acest lucru este cu atât mai îmbucurător cu cât el se întâmplă într-un moment dificil pentru întreaga Europă, în condițiile în care majoritatea statelor se confruntă cu probleme din cauza pandemiei de COVID.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că prognozele arată că, pentru România, anul 2021 oferă semnale dintre cele mai încurajatoare, arătând că ţara noastră se află, alături de Franţa, în topul creşterii economice estimate în Uniunea Europeană.

Anul 2020 a fost pentru întreaga planetă anul pandemiei de COVID-19, o perioadă în care economiile tuturor statelor au experimentat o criză fără precedent. Deşi cauzele crizei au fost sanitare, nu economice, în fapt, această criză a presupus noi provocări, a subliniat nevoia de stabilitate la nivel global şi a accentuat importanţa rezilienţei sistemelor publice şi a economiei. În prezent, pe fondul rezultatelor campaniilor ample de vaccinare, demarate la începutul anului 2021 la nivel european şi naţional, vedem că pandemia se atenuează şi viaţa socio-economică îşi reia treptat cursul. Prognozele arată că multe state membre vor reuşi să atingă, până la sfârşitul acestui an, nivelul PIB-ului de dinaintea pandemiei. Pentru România, 2021 oferă semnale dintre cele mai încurajatoare, ţara noastră aflându-se, alături de Franţa, în topul creşterii economice estimate în Uniunea Europeană”, spune Iohannis în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, joi, în deschiderea Forumului Economic Franco-Român, organizat de Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România şi de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Deși legea interzice, managerul Spitalului din Braşov mai lucrează la o clinică privată... "în timpul liber"

Articolul următor

Cutremur, după cutremur...

Articole asemănătoare
Citește știrea

Lucian Bode i-a certat pe mascații care au descins la o adresă greșită: „Pe mine explicațiile mă interesează foarte puțin. Acțiunea nu a avut la bază o documentare corectă”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-a greșit în privința perchezițiilor de ieri, la Clinceni. Acesta a spus că nu este interesat de explicații, considerând că s-a greșit, urmând a se lua măsuri după verificările dispuse.