Radu Țincu, despre incidentul de la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: Astfel de incidente pot să apară pentru că este un consum de oxigen fără precedent în istoria României

“Intenrvenția trebuie să fie foarte rapidă, mai ales la cei care sunt în ATI, care au fost ventilați și intubați, chiar și în cazul celor cu ventilație non-invazivă, însă în secțiile de Terapie intensivă de obicei există butelii de oxigen tocmai pentru astfel de situații, care cel mai probabil au fost mobilizate în acel moment, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Astfel de incidente, la o asemenea presiune pe secțiile ATI mai pot să apară pentru că este un consum fără precedent în istoria României de oxigen. Se consumă cu până la 3, 4 ori mai multe volume de oxigen decât în condiții normale. Multe spitale au fost nevoie să crească presiunea în stația centrală de oxigen pentru a putea să facă față debitului extremd e ridicat pe care acești pacienți îl necesită. Este, deci, o situație determinată de afluxului de pacienți care au nevoie de oxigen în același timp”, a explicat Țincu, pentru Realitatea PLUS. 

În urmă cu scurt timp a fost activat planul roșu de intervenție la spitalul Târgu Cărbunești, din Târgu-Jiu, județul Dolj, după ce instalația de oxigen s-a stricat. În prezent, aproximativ 400 de pacienți sunt transferați la alte spitale. Pe secția de Terapie Intensivă, acolo unde, de altfel, a și avut loc incidentul, se aflau internate în stare gravă 15 persoane.

 

 

| Sursă: Realitatea.net

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Incident șocant, pe platoul de filmare: actorul Alec Baldwin a împușcat mortal un membru al echipei. Regizorul, rănit grav

Articolul următor

Plan roșu de intervenție, la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: instalația de OXIGEN s-a stricat - pacienții, evacuați

Articole asemănătoare