Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor a fost adoptat

Deputații au votat miercuri un proiect care permite pensionarea anticipată a minerilor. Mai mulți sindicaliști ai ortacilor din toată țara au protestat la Parlament înainte de vot.

Deputații au votat miercuri un proiect care permite pensionarea anticipată a minerilor. Mai mulți sindicaliști ai ortacilor din toată țara au protestat la Parlament înainte de vot.

Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor a fost adoptată miercuri de deputați, cu 302 voturi pentru, patru abțineri și un vot împotrivă. Votul a fost dat în ziua în care reprezentanții lor au protestat pe holurile Parlamentului pentru recunoașterea drepturilor lor. Pe de altă parte, Guvernul discută miercuri, în primă lectură, Ordonanța de urgență care prevede stimulente compensatorii pentru minerii disponibilizați. Statul român și-a asumat, în fața Uniunii Europene, ca în următorii ani să nu mai aibă nicio mină de cărbune funcțională din cauza poluării. Peste 8.000 de persoane își vor pierde astfel locurile de muncă. În total, este vorba de 8.354 de mineri care vor fi concediați. Ordonanța de Urgență pregătită de Guvern se aplică până la data de 31 decembrie 2032. Aceste concedieri vor fi făcute pe fondul înlocuirii cărbunelui ca sursă de energie cu cele regenerabile.

Senatorul PNL Ion Iordache a anunțat că legea care recunoaște condițiile de muncă și scade vârsta de pensionare cu până la 13 ani a trecut de Camera Deputaților și va pleca spre promulgare, într-un mesaj pe Facebook.
Mă bucur că am contribuit la obținerea acestor beneficii pentru angajații companiei. Au fost 302 voturi pentru, 1 vot contra și 4 abțineri.
Așa cum am promis, sunt alături de gorjenii angajați ai Complexului Energetic Oltenia până la sfârșitul luptei! După o viață de sacrificii, oamenii merită o pensie decentă!
Legea care recunoaște condițiile de muncă și scade vârsta de pensionare cu până la 13 ani a ajuns azi în plenul Camerei Deputaților
”, a scris Iordache pe Facebook.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Copii intoxicați cu monoxid de carbon

Articolul următor

Tulpina indiană a Covid s-a dublat în Germania în două săptămâni

Articole asemănătoare