Președintele unui stat din U.E a fost internat în spital! Este vaccinat cu 3 doze, dar s-a infectat cu COVID-19. Care este starea lui

Zeman, în vârstă de 77 de ani, fusese externat joi dimineaţă, dar o ambulanţă l-a dus înapoi la Spitalul Militar Central (UVN) seara, în urma unui test pozitiv efectuat  la reşedinţa prezidenţială din Lany, la vest de Praga.

Zeman a fost vaccinat împotriva coronavirusului de trei ori, iar presa locală a citat surse anonime spunând că nu prezenta simptome.

Site-ul de ştiri seznamzpravy.cz l-a citat pe directorul UVN, Miroslav Zavoral, care este medicul principal al lui Zeman, spunând că i-a cerut preşedintelui, care a primit vizite în timpul spitalizării anterioare, ‘’să facă un test pentru Covid-19 după un contact pe care l-a avut cu o persoana care s-a dovedit a fi infectata’’.

‘’El a fost dus la spital pentru a primi tratament cu anticorpi monoclonali’’, a mai doctorul presedintelui ceh.

Preşedintele a fost internat anterior la spital pe 10 octombrie, cu complicaţii a unei boli cronice pe care cabinetul său nu a specificat-o niciodată, dar despre care medicii au spus că este o afecţiune hepatică.

Zeman a fost tratat iniţial într-o unitate de terapie intensivă, iar medicii au spus că prognosticul este incert.

Parlamentul s-a pregătit să dezbată preluarea atribuţiilor prezidenţiale, dar după câteva săptămâni starea preşedintelui s-a îmbunătăţit.

Înainte de spitalizare, Zeman încercase să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia şi China, dar relaţiile s-au înrăutăţit cu Moscova într-un caz legat de spioni şi cu Beijingul din cauza unor planuri de investiţii eşuate.

Guvernul viitor intenţionează să consolideze orientarea occidentală a ţării şi să întărească relaţiile cu democraţiile, inclusiv cu Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu al său.

Zeman mai are 15 luni din al doilea şi ultimul său mandat de cinci ani.

| Sursă: Realitatea.net

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

SEMNALE de alarmă din partea OMS! Doar 1 din 4 angajați sanitari este VACCINAT aici

Articolul următor

Prima DECIZIE a guvernului Ciucă: Din nou LIBER la angajări la stat! Cum vor fi REORGANIZATE ministerele

Articole asemănătoare