Apăsați „Enter” pentru a trece la conținut

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, acuzat de conflict de interese și fals în declarații. ANI a sesizat Parchetul. Reacția lui Nica

Agenția Națională de Integritate a depus o plângere la Parchetul General împotriva președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica (PNL), pe care îl acuză de conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații. Alin Nica spune că a fost vorba de o hotărâre de consiliu local pe care a inițiat-o pentru sprijinirea unei biserici în al cărei consiliu parohial era membru.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica Alin Adrian a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, potrivit unui comunicat ANI remis miercuri.

„În exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), (Alin Nica – n.r.) a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Mai mult, Nica Alin Adrian a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, se arată în comunicat.

De asemenea, în sesizarea ANI se arată că există și indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal.

„În declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 (Alin Nica – n.r.) a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.”

Reacția lui Alin Nica

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a declarat miercuri, într-o intervenție la Digi24, că sesizarea ANI privește o hotărâre de consiliu local pe care a inițiat-o când era primar al comunei Dudeștii Noi, pentru sprijinirea bisericii din localitate, în al cărei consiliu parohial era membru.

Editor : B.P.

Source link

Fii primul care postează un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *