PRELUNGIRI DE MANDATE NECONSTITUȚIONALE

Potrivit G4Media, Ordonanța de urgență de prelungire a mandatelor aleșilor locali este neconstituțională. Este decizia pe care, potrivit sursei citate, a fost luată de Curtea Constituțională a României, miercuri, 3 iunie 2020. În aceste condiții mandatele primarilor, președinților de consilii județene, a consilierilor locali nu mai sunt constituționale.
Aceea sursă susține că și Legea PSD-ALDE-Pro România prin care Parlamentul și-a arogat atribuția de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituționale.
Potrivit Curții Copnstituționale cele două acte normative au fost respinse din cauza paralelismului legislativ.
”Prelungirea mandatelor aleșilor locali se poate face doar prin lege. Rămâne de competența Parlamentului să prelungească mandatele. Iar data alegerilor locale va trebui să fie stabilită în interiorul perioadei cu care vor fi prelungite mandatele aleșilor local.Nu sunt alegeri la termen, este o situație excepțională. Deci Parlamentul va putea stabili, prin lege, data alegerilor locale”, au mai explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

FESTIVALUL LUKY KIDS AR PUTEA AVEA LOC ÎN PERIOADA 4-5 IULIE 2020

Articolul următor

SECȚIA PSIHIATRIE PREGĂTITĂ PENTRU REDESCHIDERE

Articole asemănătoare
Citește știrea

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE

https://www.youtube.com/watch?v=QTzOgaw1M4wAgentia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt anunţă locurile de muncă neocupate la data de 25 noiembrie…