PLECAREA LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE, MAI DIFICILĂ

Deși președintele Klaus Iohannis a susținut într-o conferință de presă, recentă, faptul că statul se implică mai mult în verificarea modului în care românii care pleacă la muncă în străinătate sunt tratați de angajatori, lucrurile nu par a sta întocmai așa cum le vede șeful satului. Românii secătuiți de resurse financiare se văd nevoiți să lucreze, fie și sezonieri, în agricultură în Germania sau Austria, așa încât agențiile de recrutare a forței de muncă nu mai au locuri până în 15 mai.Redactorul CNS a contactat o agenție de recrutare a forței de muncă, solicitând un loc de muncă pentru o femeie, aflata în pragul pensionării, la vreo 62 de ani. Greu, dacă nu chiar imposibil de găsit un loc de muncă pentru femeile de peste 60 de ani.
O altă agenție de recrutare a forței de muncă, de data aceasta din Anglia e în căutare de forță de muncă. Aceleași restricții pentru femeile trecute de 60 de ani. O femeie, care a lucrat în confecții, de exemplu și se află în prag de pensionare nu ar avea șansă decât să lucreze ca îngrijitor de bătrâni într-un azil și asta în condiții de sănătate deplină și de cunoaștere, cât de cât, a limbii.
Seara însă răspunsul este același, femeile peste 60 de ani pot lucra ca îngrijitoare în azilele de bătrâni. Cât despre clauze medicale acestea nu sunt conținute de contracte, iar agențiile de recrutare sunt particulare și nu au treabă cu recomandările președintelui Klaus Iohannis și nici ale consulatelor.
Într-adevăr cele mai mari nevoi sunt, pe lângă muncile sezoniere din agricultură, cele legate de îngrijirea bătrânilor. Lucrul ne este confirmat de romașcanul Sorin Lucian Ursu, care lucrează într-un asemenea post de mai bine de 5 ani. Ceea ce știe președintele despre munca în străinătate este departe de adevăr, abuzurilor de tot felul au loc asupra românilor, plecați să muncească în străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

CEA MAI PROSPERĂ EPOCĂ PENTRU REGALITATE

Articolul următor

SITUAȚIA CAZURILOR CONFIRMATE DE COVID 19 ÎN NEAMȚ

Articole asemănătoare