Plan roșu de intervenție, la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: instalația de OXIGEN s-a stricat – pacienții, evacuați

Situație alarmantă, la Spitalul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, după ce instalația de oxigen a cedat. În unitatea medicală, suport Covid, sunt internate peste 100 de persoane, dintre care 15 pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă. 

Planul roșu de intervenție a fost activat.

În prezent, o secție din Spitalul Târgu Jiu este evacuată, pentru a putea prelua pacienții transferați.

“A apărut o defecțiune la stația de oxigen a spitalului din Târgu Cărbunești. A fost activat planul roșu de intervenție. Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbunesti. A fost solicitat sprijin din județele învecinate. În acest moment, o parte din pacienți sunt transportați cu ambulantele către alte spitale!”, transmite ISU Gorj, citat de realitateadegorj.net.

Radu Țincu, despre incidentul de la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: Astfel de incidente pot să apară pentru că este un consum de oxigen fără precedent în istoria RomânieiRaed Arafat: Colegii fac tot posibilul să nu avem consecințe la această urgență

“Situația este cauzată de o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen care aparține, pe contract, de o firmă care a fost anunțată să vină să facă reparațiile. La fața locului au fost trimise 11 ambulanțe SMURD, 3 ambulanțe SMURD pentru victime multiple, 4 ambulanțe. Peste 60 de butelii de oxigen au fost mobilizate acolo. Pacienții probabil vor fi transferați temporar la spitalul din Târgu Jiu. Cu siguranță spitalul a intervenit cu personalul lui pentru respirație manuală. Colegii fac tot posibilul să nu avem consecințe la această urgență”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, secretarul de stat Raed Arafat. 

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Radu Țincu, despre incidentul de la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: Astfel de incidente pot să apară pentru că este un consum de oxigen fără precedent în istoria României

Articolul următor

GRAV accident pe șoseaua Cluj-Oradea: 6 persoane au ajuns la spital după ce un microbuz s-a răsturnat

Articole asemănătoare