Peste un milion de certificate digitale emise în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat, joi, că peste 1.000.000 de certificate digitale au fost emise până în prezent în România.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat, joi, că peste 1.000.000 de certificate digitale au fost emise până în prezent în România.

”Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute”, a scris Baciu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a amintit și că pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport.
Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe Aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare”, a adăugat secretarul de stat.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Alte scumpiri din toamnă - Pâinea, mai scumpă cu aproape 1 leu

Articolul următor

ULTIMA ORĂ | Dragnea va fi eliberat condiționat

Articole asemănătoare