”PERIOADA DE PROBĂ” DOAR PE O FUNCȚIE NOUĂ

În această perioadă de criză, în contextul epidemiei de Coronavirus, mutarea salariaților de pe o funcție pe alta poate fi o soluție pentru angajatorii care trebuie să se bazeze pe un număr mai mic de lucrători. Astfel, la schimbarea funcției, se poate stabili o perioadă de probă, în care contractele de muncă pot înceta printr-o simplă notificare. Totuși, angajatorii care se folosesc de acest pretext legal pentru a face „concedieri mascate” riscă să se trezească cu litigii în instanță. Cum pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singură perioadă de probă, salariatul nu va putea fi, legal, supus unei alte perioade de încercare, decât în situația în care acesta debutează la același angajator într-o nouă funcție sau profesie, ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă ce are condiții grele, vătămătoare ori periculoase, așa cum se stipulează în articolul 32 al Codului Muncii. Atât angajatorul, cât și salariatul pot obține unilateral încetarea contractului de muncă, dacă transmit această notificare în perioada de probă, stabilită la schimbarea funcției, doar dacă vorbim de o activitate complet diferită pentru salariatul în cauză. Nu este suficient ca noua funcție să aibă o denumire diferită sau să fie integrată în alt departament. Se impune ca, în sine, funcția să presupună atribuții diferite față de cele anterioare. În cazul unui eventual litigiu de muncă acest aspect va putea fi dovedit cu fișa postului, un eventual e-mail primit de angajat, interogatorii sau martori. Concedierile se fac, potrivit unor proceduri clar stabilite prin Codul muncii, a căror nerespectare poate însemna anularea lor în instanță și acordarea de despăgubiri salariaților dați afară, dacă nu chiar și reintegrarea lor în funcțiile avute.
Perioada de probă poate fi de până la 90 de zile calendaristice pentru funcțiile de execuție sau de până la 120 de zile calendaristice pentru funcțiile de conducere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

COD GALBEN DE PLOI, GRINDINĂ ȘI VIJELII

Articolul următor

EVOLUȚIA PANDEMIEI DE COVID ÎN NEAMȚ

Articole asemănătoare
Citește știrea

MUZEUL HOGAȘ, REORGANIZAT

https://www.youtube.com/watch?v=gIrupzal6XQSâmbătă, 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, s-a inaugurat ”Sala Alexandru Cojocaru”, din cadrul Muzeului Școlar ”Calistrat…