Patru adolescenți reținuți pentru vandalizarea statuii Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe

Poliția a reținut patru adolescenţi, bănuiţi că ar fi participat la vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe de sâmbătă, 5 iunie. Adolescenții de 16 și 17 ani sunt acuzați de distrugere.

Poliția a reținut patru adolescenţi, bănuiţi că ar fi participat la vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe de sâmbătă, 5 iunie. Adolescenții de 16 și 17 ani sunt acuzați de distrugere.

Doi dintre cei patru adolescenți sunt bănuiţi că ar fi scris pe soclul statuii „TRIANON 1920” şi ar fi desenat un steag roşu-alb-verde, iar ceilalţi doi că ar fi stat de pază, facilitând profanarea monumentului, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna..

În urma unor activităţi investigative, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul de Investigaţii Criminale au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, bănuiţi de faptul că, în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021, s-ar fi deplasat la grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, iar doi dintre aceştia ar fi vopsit şi inscripţionat părţi ale grupului statuar, dislocând, totodată, mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului, timp în care ceilalţi doi ar fi asigurat locul faptei, pentru a nu fi surprinşi. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, au precizat reprezentanţii IJP Covasna într-un comunicat de presă.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la o zi după ce aproape 200 de persoane, majoritatea venite din alte judeţe ale ţării, au sărbătorit în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.

Primăria Sfântu Gheorghe a condamnat profanarea statuii, considerând-o “acţiune provocatoare” şi a precizat că monumentul a fost curăţat de angajaţii societăţii de salubritate. Şi conducerea Prefecturii Covasna a condamnat vandalizarea grupului statuar, afirmând că “este un act reprobabil, care nu îşi are locul în Sfântu Gheorghe şi nici în judeţul Covasna”, relatează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut după mai multe sute de persoane au sărbătorit acolo, vineri seară, cu steaguri ale României și cântece patriotice, împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, prin care României i s-a recunsocut dreptul suveran asupra Transilvaniei.

Foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

[Video] Ce pandemie? Grătar în mijlocul străzii, scandal, amenzi și înjurături

Articolul următor

Isărescu: BNR a avut un rol major în atenuarea efectelor COVID

Articole asemănătoare