Apăsați „Enter” pentru a trece la conținut

Pandișpan pufos și aromat cu afine

Pandișpan cu afine. Ingrediente 

 

4 ouă

4 linguri făină

4 linguri iaurt grecesc

4 linguri zahăr

200 g afine

50g unt

un praf de copt

1 plic zahăr vanilat

1 lingură de coajă de citrice confiate

 

***În loc de afine puteți folosi și coacăze sau mure, zmeură, căpșune, prune.

 

Pandișpan cu afine. Mod de preparare 

 

Ouăle se mixează bine cu zahărul și zahărul vanilat până se albesc și își dublează volumul. Se adaugă apoi iaurtul și untul topit și răcit. Se amestecă ușor cu o spatulă. Adăugăm apoi făină amestecată cu praful de copt și omogenizăm prin răsturnare, pentru că aerul să rămână in compoziție.

Afinele se trec prin făină și se repartizează deasupra.

Se coace la foc potrivit 40-45 minute.

Când este rece, se topesc 50 g de ciocolată și se toarnă pe deasupra.

Ornați cu afine și seviți la micul dejun cu o cană de cafea.

Poftă bună!

 

Fii primul care postează un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *