Palatul Cotroceni, iluminat în portocaliu – Câte violențe împotriva femeilor și fetelor din România au fost raportate în 2020

Administraţia Prezidenţială a anunţat că se alătură şi în acest an campaniei „Construim o lume portocalie! Oprim violenţa împotriva femeilor”, cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi femeilor.

În cadrul campaniei, care se desfăşoară între 25 noiembrie şi 10 decembrie, instituţii emblematice din întreaga lume vor fi iluminate în portocaliu, culoarea simbol a luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

„Cele 16 zile de activism dedicate acestei campanii au scopul de a crește gradul de conștientizare și informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violență împotriva femeilor și a discriminării pe criterii de gen. Astfel, în semn de solidaritate, Palatul Cotroceni va fi iluminat joi, 25 noiembrie 2021, în portocaliu, începând cu ora 18:00.

În România, violența domestică continuă să fie o problemă alarmantă, accentuată în contextul pandemiei de COVID-19. Conform Inspectoratului General al Poliției Române, în 2020, au fost sesizate aproximativ 27.000 de cazuri de violență în familie, 80% dintre victime fiind fete și femei.

Este extrem de important ca victimele să raporteze imediat orice tip de agresiune, iar autoritățile statului să trateze responsabil fiecare caz de violență domestică sesizat. Totodată, avem responsabilitatea, fiecare dintre noi, să nu fim indiferenți în fața acestui fenomen îngrijorător și să încurajăm victimele să ceară ajutor. Autoritățile publice și societatea civilă trebuie să lucreze împreună și să dezvolte strategii concrete pentru ca aceste acte de violență să fie descurajate, iar drepturile victimelor să fie protejate.

În România, campania „Construim o lume portocalie! Oprim violența împotriva femeilor” este organizată de către Uniunea Soroptimist Internațional România (USIR) și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), ca parte a campaniei mondiale din acest an a Organizației Națiunilor Unite cu tema „Orange the world: End violence against women now!”, se arată în mesajul Președinției.

| Sursă: Realitatea.net

Total
19
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Video | Profesor filmat în timp ce făcea striptease în faţa elevilor. A mimat scene erotice cu o elevă de 16 ani

Articolul următor

VIDEO – Peștele l-a prins de pantaloni, într-o zonă periculoasă – Dacă nu ar fi fost filmat, nimeni nu ar fi crezut așa ceva

Articole asemănătoare