CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

OTITELE FAC RAVAGII ÎN RÂNDUL COPIILOR

Pe lângă virozele respiratorii care-și fac de cap în acest sezon, o altă boală, din ce în ce mai agresivă și greu de tratat, este în această toamnă, otita. Deja maladia a dus la un număr record de îmbolnăviri ale copiilor și adulților.

Deja maladia a dus la un număr record de îmbolnăviri ale copiilor și adulților. Boala nu mai răspunde la tratamentul obișnuit cu Nurofen sau Paracetamol, medicii fiind nevoiți să recomande alte medicamente antiinflamatorii bazate pe Cortizon.

Cauza acestor îmbolnăviri o constituie în primul rând infecțiile rinofaringiene tratate necorespunzător, dar mai ales variațiile de temperatură zi-noapte. Marele pericol al acestei boli, în cazul tratării necorespunzătoare, este cel al apariției hipoacuziei, adică scăderea acuității auditive a persoanei, cu consecinţe grave în activitatea şi viaţa zilnică.

Părinții sunt sfătuiți de medici să nu trateze superficial simptomele bolii apărute la copiii și să fie atenți atunci când aceștia se plâng că au dureri de cap și că nu mai aud bine. Este foarte important ca la apariția simptomatologiei specifice bolii, pacientul să meargă la medicul specialist care va prescrie tratamentul adecvat, evitându-se în felul acesta posibilitatea de a se ajunge la intervenție chirurgicală.

FLORA ORDEAN

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

DEPUTATUL LEOREANU ”ȘTERGE PE JOS” CU GUVERNUL DĂNCILĂ

Articolul următor

GALA DRAGA OLTEANU MATEI, OPINII POLITICE DIFERITE

Articole asemănătoare