ORDONANŢĂ MILITARĂ NR. 2 din 21.03.2020 | Noi restricții privind ieșitul din casă

STARE DE URGENŢĂ | Marcel Vela şi Raed Arafat anunţă NOI RESTRICŢII privind ieşitul din casă. 15 ani de închisoare pentru cei care nu respectă carantina şi îmbolnăvesc oameni. Magazinele alimentare rămân DESCHISE

TRANSMISIUNEA LIVE


TEXT PARŢIAL ORDONANŢĂ MILITARĂ NR.2 din 21.03.2020

Art 1: Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Se permit intervențiile de urgență.

Art 2: Se suspendă activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici. Este vorba de mall-uri.

Art 3: Circulația în afara locuinței se efectuează cu respectarea măsurilor de prevenire a epidemiei și evitarea formării grupurilor de persoane. Se înțeleg mai mult de trei persoane.

Art. 4: Între 6 – 22 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru: deplasarea în interes profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil, ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței.

Art. 5: Intervine permiterea circulației doar în anumite condiții. Între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru motivele de la art 4. Pentru verificare motiv deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau declarație proprie răspundere, care cuprinde nume, data nașterii, adresa, motiv deplasare. Fac excepție sistemul de ordine publică și securitate națională, guvern, administrație prezidențială. Se aplică din 22 martie ora 22.00.

Art 6. Se interzice intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizi cu excepția tranzitului, pe culoare organizate. Fac excepție motivele imperative, motivele umanitare. Se aplică de mâine seară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Prefectul de Neamț nu mai are voie să transmită informaţii despre pacienţii confirmaţi cu COVID-19 (coronavirus) și testele făcute

Articolul următor

ȘTIRIOFICIALE.RO - Primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României

Articole asemănătoare