Nou cod galben de furtuni și ploi

Meteorologii vin cu vești proaste la sfârșitul acestei săptămâni. Ne așteaptă un weekend cu zile ploioase! ANM a emis, vineri, o informare meteorologică, dar și un cod galben de vreme rea.

Meteorologii vin cu vești proaste la sfârșitul acestei săptămâni. Ne așteaptă un weekend cu zile ploioase! ANM a emis, vineri, o informare meteorologică, dar și un cod galben de vreme rea.

Informarea meteo intră în vigoare vineri, la ora 12:00, și expiră tocmai duminică, la ora 23:00.

În weekend ne așteaptă, așadar, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Iată avertizările emise de ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

China anunță că a descoperit noi coronavirusuri în rândul liliecilor

Articolul următor

Trei afgani descoperiți într-un camion cu pepeni

Articole asemănătoare