CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

Noi măsuri de RELAXARE în Italia, de la 1 mai: la ce s-a renunțat și unde mai este obligatorie masca de protecție

Mai exact, principalele schimbări vizează faptul că permisele verzi și măștile de protecție nu mai sunt necesare pentru toate activitățile în aer liber, potrivit G4Media.ro, care citează Corriere della Sera.

Cât privește mijloacele de transport, aici intervine o altă “discuție”. Mai exact, pentru transportul pe distanțe lungi, ;i aici vorbim despre transportul cu trenul, autobuzul, vaporul și autocarul – și pentru transportul public local – autobuze, metrouri, tramvaie, autobuze școlare – trebuie purtată masca FfP2 până la 15 iunie. Doar copiii sub 6 ani sunt scutiți. În schimb, s-a renunțat la obligativitatea prezentării certificatul verde.

De asemenea, în baruri și restaurante, accesul se face fără certificat verde și fără mască de protecție

Nu e necesar certificatul verde nici pentru accesul în cinematografe, teatre sau săli de concerte. În schimb, în aceste cazuri trebuie însă purtată masca FfP2 până la 15 iunie.

În stadioane și în sălile de sport este permis accesul fără certificatul verde. Pe stadioane nu este obligatorie masca de protecție, dar masca FfP2 trebuie să fie purtată în sălile de sport până la 15 iunie.

Pentru sălile de sport interioare, piscinele sau cluburile sportive nu sunt necesare certificatele verzi. Nici purtarea măștii nu mai este obligatorie.

Magazinele, supermarketurile și centrele comerciale nu mai au solicită certificat verde pentru acces. Purtarea măștilor nu mai este obligatorie.

Accesul în școli – nu este nevoie de certificat verde, dar toți elevii cu vârsta de peste 6 ani trebuie să poarte mască.

Persoanele care sosesc cu avionul din străinătate trebuie să prezinte un permis verde sau să aibă un test. Măsura se aplică până la 31 mai. Vestea bună este însă că nu mai este necesară completarea formularului PLF (Passenger Locator Form).

În plus de asta, persoanele care sosesc din străinătate prin alte mijloace nu trebuie să prezinte un certificat verde.

| Sursă: Realitatea.net

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

SURSE: Rusia ar avea în plan să intervină militar în Republica Moldova

Articolul următor

Incredibil ce a făcut un chinez din cauza coronavirus: S-a baricadat în mașină o zi întreagă, convins că e infectat

Articole asemănătoare