Miting de protest al pensionarilor anunțat pentru vineri, 11 iunie

Un miting de protest al pensionarilor este anunțat vineri, 11 iunie, în Capitală, la Ministerul Muncii, Cotroceni și sediul central al PNL. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de nivelul de trai și de ”programul de austeritate” al guvernului.

Un miting de protest al pensionarilor este anunțat vineri, 11 iunie, în Capitală, la Ministerul Muncii, Cotroceni și sediul central al PNL. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de nivelul de trai și de ”programul de austeritate” al guvernului.

Protestul este organizat de Alianţa Europensionarilor din România şi Sindicatul Judeţean al Pensionarilor Vâlcea, membri fondatori ai Federaţiei Naţionale ”Solidaritatea Pensionarilor din România”. (FNSPR).

La protest sunt aşteptate maximum 100 de persoane, iar evenimentul se va derula sub titulatura ”Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari”, a transmis organizația sindicală într-un comunicat.

Acţiunea de protest va avea loc după următorul program: între orele 11:00 – 12:00 în faţa Ministerului Muncii; între orele 13:00 – 14:00 la Preşedinţia României – perimetrul statuii Leul; între orele 15:00 – 16:00 la sediul central al Partidului Naţional Liberal.

Printre altele, sindicaliștii îi acuză pe guvernanți de nerespectarea legii care prevede creșterea punctului de pensie şi de încălcarea flagrantă a legii privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, ambele promulgate de președintele Klaus Iohannis.

FNSPR susține și că programul guvernului este unul de austeritate, care ”va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”.

Protestul de vineri vizează şi lipsa de implicare a Ministerului Muncii privind primirea FNSPR în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV), potrivit Agerpres.


Foto: Inquam Photos

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Simion (AUR): "Nu aș putea să mă aliez cu PSD, are un frate mai mic cu care conduce România prin rotație"

Articolul următor

Avioanele private, soluția rușilor bogați de a evita regulile COVID pentru a merge în vacanțe în Europa

Articole asemănătoare
Citește știrea

DE ZIUA JANDARMERIEI

https://www.youtube.com/watch?v=ZtqbQXJpSpoÎn contextul aniversării, în data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul…