CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

Misiunea OSCE în Ucraina, BLOCATĂ! Oficial SUA: “Nimeni nu va uita niciodată acţiunile Federaţiei Ruse”

„Este profund regretabil că Rusia a blocat consensul asupra prelungirii mandatului misiunii speciale de observatori în Ucraina”, după opt ani de mandat, a declarat ambasadorul american la OSCE, Michael Carpenter, relatează Agerpres, care citează media internaționale.

„Este iresponsabil şi nejustificat. Nimeni nu va uita niciodată acţiunile Federaţiei Ruse care ne-au adus astăzi în acest punct: continuarea unui război de agresiune neprovocat şi barbar împotriva Ucrainei”, a adăugat oficialul american, conform transcriptului discursului său publicat pe site-ul reprezentanţei diplomatice americane pe lângă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Carpenter a afirmat că, de când Rusia a ocupat peninsula ucraineană Crimeea, în 2014, misiunea OSCE „a contribuit la reducerea tensiunii”.

Surprinsă de invazia rusă din 24 februarie, OSCE a evacuat totuşi în zilele următoare mai multe sute de observatori provenind din zeci de ţări, care supravegheau încetarea focului după 2014 între Ucraina şi cele două regiuni separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Singura instituţie internaţională pentru documentare asupra situaţiei pe teren, OSCE spera să se poată întoarce în Ucraina când condiţiile de securitate ar putea fi garantate pentru personalul său.

Moscova îi aprobase desfăşurarea în cadrul acordurilor de pace din 2014, validate de ONU, mai arată sursa citată.

 

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

VIDEO | Alertă într-un aeroport din Italia, tavan prăbușit peste pasageri. Cod portocaliu de furtună

Articolul următor

Blogger ucrainean, arestat pentru "trădare " în favoarea rușilor

Articole asemănătoare
Generated by Feedzy