Medicii de la Spitalul Colțea s-au săturat de Lavinia Coțofană, cer demiterea consilierului juridic: “Achizițiile sunt blocate”

La Spitalul Colțea se înregistrează o situație fără precedent. Medicii au ajuns să scrie Primăriei Capitalei, Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale(ASSMB) București și conducerii acestei unități medicale deoarece nu mai pot face atacurilor venite din partea celei care este consilier juridic, Lavinia Coțofană.

Mai exact, în plină pandemie, când doctorii sunt cei mai expuși la oboseală și trebuie să-și mențină echilibrul emoțional, sunt hărțuiți, amenințați cu diverse reclamații din partea fostei magistrate (n.r exclusă din magistratură pentru fapte care aduc atingere sistemului de Justiție). La adresa lor și a personalului auxiliar din Colțea, Coțofană ar folosi un limbaj suburban, sub demnitatea unui doamne, este sesizarea medicilor de la Colțea, care reprezintă informație de interes public.

Astfel, pacienții de la Spitalul de la Colțea sunt în pericol. „Achizițiile sunt blocate prin lipsa de personal cu stocuri reduse sau epuizate de materiale sanitare, medicamente (nu poți îngriji pacienții cu mâinile goale, nu vin în spital doar pentru cazare și o vorba buna din partea noastră). Nu există un contract de mentenanță pentru echipamentele medicale, mai ales acum când pentru îngrijirea pacienților COVID dar și non-COVID, acestea sunt utilizate la capacitate maxima, inclusiv rețeaua de oxigen, punând probleme de siguranță a pacienților și personalului. Dacă avem nevoie de un punct de vedere juridic, nu putem apela la serviciile doamnei Coțofană, poate scoate orice din context, nu respectă confidentialitatea și acțiunile sale nu respectă buna-credință”, spun cadrele medicale de la Spitalul Colțea.

Recent, dr. Antoaneta Pungă a fost demisă din funcția de șef al Compartimentului pentru Primiri Urgențe. Mai exact, în urma unei opinii juridice, redactată de Lavinia Coțofană, managerul interimar al Spitalului Colțea, Paul Iordache, i-a desfăcut contractul de muncă acestui medic. Se invocă un raport al Corpului de Control al Primăriei Capitalei, însă, sunt elemente scoase din context. Managerul avea obligația să evalueze activitatea medicului Pungă, apoi să dispună continuarea activității la Primiri Urgențe sau încetarea contractului de muncă. Lavinia Coțofană, în calitate de consilier juridic, îi impută doctorei Pungă lipsa de vechime pentru ocuparea acestei funcții. Raportul Corpului de Control al Primăriei Capitalei menționează, însă, că sunt îndeplinite condițiile de vechime pentru ocuparea acestei funcții.

Având în vedere situația descrisă mai sus, cu implicații directe asupra pacienților, Ziarul de Investigații l-a contactat pe managerul interimar al Spitalului Colțea, doctor Paul Iordache. A refuzat să dea declarații verbale, menționând că s-ar rupe protocolul de comunicare cu ASSMB. La sfârșitul săptămânii trecute, a confirmat, însă, pentru o altă publicație, demiterea doctorului Pungă Antoaneta.

Primăria Capitalei, somată să ia măsuri. Medicii de la Colțea sunt pregăți de proteste

Astfel, medicii de la Colțea au cerut oficial Primăriei Capitalei să ia măsuri concrete în acest caz: suspendarea contractului de muncă al Laviniei Coțofană sau chiar desfacerea acestuia, pentru ca activitatea medicală să nu mai fie blocată.

Ne exprimăm dreptul de a utiliza toate formele legale de protest, pentru ca spitalul nostru să redevină leagănul medicinii românești”, spun medicii de la Colțea.

Se pune întrebarea: cum a fost posibil ca Lavinia Coțofană să lucreze simultan în trei locuri: asistent personal, consilier juridic și șef de Achiziții (Spitalul Colțea, ASSMB), fără ca cele trei activități să fie afectate.

Într-un dialog anterior Lavinia Coțofană neagă orice fel de acuzație. Ea crede că este vânată și spune că are dreptul să facă orice fel de sesizare, întrucât este avertizor de integritate. În decursul unei fraze folosește de cel puțin trei ori cuvintele: parchet, DNA, fraudă, plângeri penale.

În mod uluitor, ne-a precizat că activitatea de „asistent personal” o desfășura când membrul său de familie avea nevoie(n.r legea prevede clar că nu poți fi asistent personal ocazional), iar consilier juridic este „24 de ore din 24”, nu neapărat în intervalul orar din contractul de muncă.

Urmează ca Primăria Capitalei să răspundă solicitărilor noastre privind măsurile pe care le ia în acest caz.

Sursă: zin.ro

Total
48
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Orban anunță BOMBA: Cine va fi viitorul premier al României

Articolul următor

Marius Ghilezan, despre atacul virulent la adresa BOR: Majoritar e factorul extern. Orice cuceritori din istorie a dorit să intre în Cetate prin distrugerea credinței

Articole asemănătoare
Citește știrea

COVID19: CUM STĂM ÎN JUDEŢ

Nicio localitate din judeţul Neamţ nu depăşea, în prima zi a acestei săptămâni, pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în ceea ce priveşte rata îmbolnăvirilor cu virusul Sars-Cov-2. Per total, rata de infectare la nivelul județului Neamț era de 0,94, pe primele trei locuri în ceea ce priveşte incidenţa situându-se comunele Secuieni (2,55), Negreşti (2,21) şi Români (1,93) la mie. Municipiul Roman era pe locul al patrulea în top, cu 1,93, fiind urmat de Piatra Neamţ, cu 1,76, Alexandru cel Bun, cu 1,64, Gârcina, cu 1,43, Războieni, cu 1,42 şi Piatra Şoimului, cu 1,30 la mie. În partea de jos a ierarhiei se situau Dumbrava Roşie (1,25), Horia (1,23), Târgu Neamţ (1,18), Ruginoasa (1,10) şi Bicazu Ardelean (1,08).