Medic, despre combaterea epidemiei de COVID-19: Lockdownul este singura măsură eficientă

„La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe, dacă am face o testare masivă a populației, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.

Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown”, a declarat Radu Țincu, la un post TV.

Medicul susține că instabilitatea politică din România, dar și faptul că multe țări din Europa au gestionat mai bine situația epidemiologică și au mai puține cazuri grave de COVID-19 sunt motivele pentru care spitalele din țara noastră primesc puține medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută și, pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament. Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților COVID-19”, a mai precizat medicul.

| Sursă: Realitatea.net

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

5 vieți, salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală

Articolul următor

Senatoare, suspendată după ce a intrat în Senat fără permis sanitar. Va rămâne și fără salariu

Articole asemănătoare