LEGILE PUTERII. Claudiu Năsui: „Avem soluția pentru scăderea facturilor la energie cu 32%”

„Avem soluții care să ducă la scăderea facturii la energie cu până la 32%, Este vorba de eliminarea unor accize. O mare parte din banii care se plătesc pe energie se duc tot la stat, prin companiile deținute de stat din energie. Nu trebuie să lăsăm greul pe spatele contribuabililor.

Măsurile includ, printre altele, reducerea TVA la 5%, minimul european, pentru că TVA e reglemenatat la nivel UE, iar TVA e sursă de venit a UE. Eliminăm acciza, aprobăm schema de compensare și propunem creditul fiscal pentru întreprinderi. Deci, o întreprindere să facă 50/50 cu statul, pierderile cauzate de această criză energetică. El se aplică atunci când companiile își fac contabilitatea la sfârșitul lunii, fără altă birocrație în plus.

Nu e o măsură bună amânarea plății facturii, pentru că este doar un transfer în timp. Plafonarea este cu dublu tăiș. Pare că limitează creșterea prețurilor, dar o bună parte din actualul preț ridicat este și o cauza a faptului că și înainte de liberalizare am avut plafonare, o decizie care a blocat investițiile în acest domeniu”, a declarat Claudiu Năsui în emisiunea LEGILE PUTERII.

| Sursă: Realitatea.net

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Agenția Europeană a Medicamentului începe evaluarea utilizării vaccinului Pfizer la copii cu vârste între 5 și 11 ani

Articolul următor

Sute de elevi şi profesori din Vâlcea, confirmați cu COVID. 12 şcoli au trecut toate clasele în online

Articole asemănătoare