CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

Joe Biden, între ironie şi seriozitate la cina corespondenţilor de la Casa Alba

„Sunt foarte bucuros să mă aflu aici în această seară împreună cu singurul grup de americani a cărui cotă de popularitate este mai mică decât a mea”, a spus jovial preşedintele democrat în debutul discursului său, relatează France Presse.

Pentru a-l ridiculiza pe predecesorul său republican Donald Trump, care nu s-a prezentat niciodată la această întâlnire cu presa, el a remarcat că ultimii ani au fost grei: „Am avut o ciumă oribilă, urmată apoi de doi ani de COVID”.Joe Biden a adoptat apoi un ton mai serios, aducând un omagiu jurnaliştilor care acoperă mediatic războiul din Ucraina şi a lansat un semnal de alarmă cu privire la “otrava care se răspândeşte în democraţia noastră (…) cu dezinformarea care creşte brusc”.

„Presa liberă este mai importantă ca oricând până acum în ultimul secol”, a subliniat liderul de la Casa Albă.Înainte de a-i da cuvântul maestrului de ceremonii, comediantul Trevor Noah, Biden a spus, adresându-i-se:”Trevor, vestea bună este că acum vei putea face mişto de preşedintele Statelor Unite”. “Şi spre deosebire de ceea ce se întâmpla la Moscova, nu vei merge la închisoare”, a adăugat el.

| Sursă: Realitatea.net

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Restricţii de circulaţie pe A1 Sibiu-Deva şi pe DN 7 la Călimăneşti. Anunțul autorităților

Articolul următor

Brelocuri confecţionate din epava unui avion rusesc doborât, vândute pentru a finanţa efortul de război

Articole asemănătoare