ITALIA impune noi RESTRICȚII împotriva nevaccinaților COVID-19 – Ce țări europene au luat deja măsuri drastice

Guvernul Italiei dezbate noi măsuri dure pentru a stopa creșterea numărului de cazuri de coronavirus, măsuri care ar putea include restricții pentru persoanele nevaccinate.

Măştile rămân obligatorii, la fel ca în trenuri şi taxiuri, potrivit restricțiilor decise acum o săptămână.Aproximativ  84% dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinaţi şi aproape 87% au primit cel puţin o doză de vaccin.

Măsurile noi pe care le vor decide autoritățile italiene le-ar permite doar celor cu dovada vaccinării să pătrundă într-o serie de locații precum cinematografe și teatre, susțin surse din guvernul de la Roma, citate de Bloomberg, scrie ziare.com. Potrivit noilor reguli, persoanele nevaccinate vor putea în continuare să meargă la serviciu dacă au un test negativ COVID-19.

Italia a scurtat și perioada de timp de la care se poate primi doza booster, de la șase luni la cinci luni, pentru a accelera vaccinarea anti-COVID-19.

Potrivit restricțiilor luate deja în urmă cu doar o săptămână, privind măsuri drastice pentru transportul în comun în taxiuri, autobuze sau trenuri. 

Astfel, în prezent, în Italia, doar doi pasageri au voie să urce pe bancheta din spate a unui taxi dacă nu sunt din aceeaşi familie, iar scaunul pasagerului din dreapta va rămâne liber.

Autorităţile sanitare şi poliţia transporturilor au posibilitatea să oprească trenurile de pasageri, dacă există un caz suspect de COVID-19. În această situaţie, operatorul feroviar trebuie să dezinfecteze compartimentul afectat înainte ca trenul să-şi poată continua călătoria. De asemenea, în staţiile importante din Roma, Milano şi Florenţa, certificatul COVID va fi verificat înainte ca pasagerii să urce în trenurile pe distanţe lungi. Paşaportul verde oferă dovada trecerii prin boală, a vaccinării împotriva COVID-19 sau a unui test negativ.

În autobuze, uşa din faţă va fi deschisă când există un perete de protecţie între şofer şi pasageri. 

Restricții pe întregul continent european, în contextul valului patru al pandemiei.

Restricțiile sunt discutate și impuse, rând pe rând, de tot mai multe țări europene. Majoritatea guvernelor caută să ia măsuri pentru a spori protecția împotriva virusului.  Potrivit datelor raportate la 23 noiembrie 2021, au fost înregistrate un număr de 518.29 de cazuri COVID-19 la nivel mondial. Unele țări au decis măsuri și mai dure decât Italia.

AUSTRIA. Austria deja a impus de luni lockdown , timp de trei săptămâni, pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul creşterii masive a numărului de infecţii.

GERMANIA. Noi restricții au intrat în vigoare de miercuri, 24 noiembrie, și în Germania. Certificatul verde a devenit obligatoriu la locul de muncă şi pentru folosirea mijloacelor de transport. Persoanele nevaccinate şi cele care nu au trecut prin boală trebuie să prezinte un test de COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a călători cu trenul şi avionul, precum şi pentru accesul în metroul şi autobuzele urbane.

FRANȚA. În Franța, guvernul ar putea începe o campanie de testare în școli, deoarece creșterea numărului de cazuri a determinat suspendarea cursurilor în mai multe școli. Se discută deja și extinderea categoriilor de persoane care vor beneficia de doza booster.

SUEDIA. Suedia a anunțat miercuri că va oferi tuturor adulților posibilitatea de a se vaccina cu o a treia doză, după un interval de șase luni.

| Sursă: Realitatea.net

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Surprinzător - Țara din Europa în care cetățenii vor să fie impusă vaccinarea obligatorie - Rezultatele care îi uimesc pe români

Articolul următor

Scandal la audierile pentru Ministerul Familiei - Violeta Alexandru, ATAC la Gabriela Firea pentru „familia fără copii”

Articole asemănătoare