CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

India închide rezervațiile de tigri pentru turiști după ce mai multe animale de la Zoo au fost testate pozitiv la Covid

Guvernul indian a ordonat închiderea temporară pentru turism a tuturor rezervațiilor de tigri, după depistarea unor focare de coronavirus la grădinile zoologice din țară, relatează CNN.

Autoritatea Națională pentru Conservarea Tigrilor, un organism aflat în subordinea ministerului de mediu, a emis ordinul după moartea unei leoaice pozitive la Covid, cu câteva zile înainte.

„Acest ultim caz de infectare a unui animal de la grădina zoologică indică încă o dată posibilitatea de transmitere a bolii de la oamenii infectați la animalele sălbatice captive. O transmitere similară poate avea loc și la tigri”, se spune în ordinul de închidere.

Tigrii, o specie pe cale de dispariție

Tigrii sunt o specie pe cale de dispariție și mai puțin de 4.000 de exemplare mai există în prezent, potrivit World Wildlife Fund (WWF). O parte din ei trăiesc în rezervații din India. Populația de tigri a mai crescut în ultimii ani, datorită eforturilor de conservare, inclusiv a pedepselor cu închisoarea introduse pentru uciderea animalelor.

Ultimul focar a fost descoperit la Parcul Zoologic Arignar Anna, cunoscut și sub numele de Grădina Zoologică Vandalur, în orașul Chennai din sud-estul țării, a precizat guvernul statului Tamil Nandu, într-un comunicat de presă.

O
serie de lei asiatici – specie aflată și ea pe cale de dispariție,
care mai numără doar câteva sute de exemplare – au prezentat
simptome de Covid. Neela, o leoaică simptomatică de 9 ani, a murit.
Rămâne însă neclar dacă Covidul a fost cauza directă a morții
animalului.

Oficialii grădinii zoologice și o echipă de veterinari au pus imediat în carantină toți leii și au început să-i trateze cu antibiotice. De asemenea, au prelevat probe de la lei, tigri și alte mamifere mari pentru a le trimite la testare, sperând că secvențierea genetică le va spune cu ce tulpină s-au infectat animalele.

Autoritățile au cerut ca toți angajații grădinii zoologice să fie vaccinați, „pentru a oferi cel mai bun tratament leilor infectați”.

Felinele sunt mai vulnerabile la Covid

În luna martie, se înregistraseră opt cazuri pozitive în rândul leilor de la o grădină zoologică din Hyderabad. De asemenea, au fost raportate cazuri și la grădinile zoologice din Jaipur și Etawah. Ca măsuri de precauție, statul Tamil Nandu și-a închis grădinile zoologice pentru vizitatori pe 20 aprilie.

Animalele
au fost infectate și în alte părți ale lumii. În New York, un
număr de tigri și lei de la grădina zoologică din Bronx au fost
testați pozitiv în aprilie 2020, după ce au prezentat simptome,
inclusiv tuse. Animalele și-au revenit însă după boală.
Autoritățile indiene au decis să țină sub observație
rezervațiile de tigri și au ordonat administratorilor ca numai
persoanele testate negativ să se ocupe de animale.

Felinele precum leii și tigrii sunt deosebit de vulnerabile la boli severe, spun autoritățile. În schimb, animalele precum nurcile și dihorii pot fi mai rezistente.

Riscuri mari sunt pentru speciile pe cale de dispariție, cum ar fi Neela, leoaica asiatică. Leii asiatici au cutreierat odată habitate din Africa până în grecia, dar acum se găsesc doar în India. Există doar 523 de exemplare cunoscute și se confruntă și cu alte amenințări, cum ar fi braconajul sau fragmentarea habitatelor.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

O nouă tranșă de vaccin Johnson & Johnson sosește joi în România

Articolul următor

Analiză Euronews: De ce s-a împotmolit campania de vaccinare din România, după un început atât de promițător

Articole asemănătoare