Încă 3 magazine din București ale unor mari rețele comerciale, închise se Protecția Consumatorilor

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a controlat joi 3 magazine aparținând marilor lanțuri de retail – Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249 – și au fost aplicate amenzi de 45.000 de lei.

În urma controlului au fost dispuse retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse, comisarii propunând câte o sancțiune de suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni, potrivit unui comunicat ANPC.

Inspectorii au găsit la majoritatea instalațiilor de prepare sau păstrare (rotisoare, vitrine frigorifice, frigidere) urme de rugină și mucegai, dar și agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată.

”Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri. Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

  | Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

VIDEO – Peștele l-a prins de pantaloni, într-o zonă periculoasă – Dacă nu ar fi fost filmat, nimeni nu ar fi crezut așa ceva

Articolul următor

VIDEO – Mecanicul a deschis scutul mașinii și a rămas șocat. A luat-o la fugă afară din atelier

Articole asemănătoare