ÎNĂLȚAREA DOMNULUI – ZI DE MARE SĂRBĂTOARE

Zi de mare sarbatoare in calendarul ortodox, care celebreaza astazi Înălțarea Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul Lumii. Dupa 40 de zile de la Paste, Fiul Lui Dumnezeu se înalță la Ceruri, dupa ce si-a incheiat misiunea pe pamant, evenimentul fiind celebrat in intreaga lume.

Crestinii obisnuiesc sa mearga la biserica cu inima curata si cu sufletul impacat cu Divinitatea pentru a fi mai aprope de Dumnezeu. La Roman, slujba de Inaltare s-a tinut la intrarea in biserica, iar credinciosii au participat afara, in curtea locasului sfant, pastrand distanta sociala impusa de lege.

În această zi, credincioșii se întâmpină unii pe ceilalți cu “Hristos s-a Înaltat” și se raspunde cu “Adevarat s-a Înălțat”. Pe parcursul celor 40 de zile de la Înviere, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor Săi și le-a dovedit că El este Mântuitorul care a Înviat. După 40 de zile, Mântuitorul s-a arătat ucenicilor Săi pentru ultima dată și le-a promis că va trimite pe pământ Duhul Sfânt. Apoi a mers la marginea orașului Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, de unde s-a înălțat la cer, sub privirile lor, promitand ca va reveni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

ATENȚIONARE DE VREME REA

Articolul următor

GĂSITĂ FĂRĂ SUFLARE ÎN FÂNTÂNĂ

Articole asemănătoare