GUVERNUL PNL CONTINUĂ SĂ SUSȚINĂ PIAȚA MUNCII

COMUNICAT DE PRESĂ

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: Avem un program amplu de susținere a pieței muncii. Guvernul PNL acordă 25% din salariul brut companiilor care angajează oameni aflați în căutarea unui loc de muncă.

Guvernul PNL continuă să susțină piața muncii și în starea de alertă şi propune o serie de măsuri care vizează: prevenirea concedierilor, protejarea locurilor de muncă din sectoarele viabile, reinserția pe piața muncii, menținerea liniilor de producție pe piața internă și stimularea consumului. Avem un program amplu de măsuri active care vizează angajatorii, angajaţii aflaţi în şomaj tehnic, angajaţii full time, angajaţii part time, zilierii, angajaţii din agricultură. În primul rând, pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile după data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Astfel, pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%(dar maxim 41,5% din câștigul salarial mediu brut pe țară), timp de 3 luni.

De asemenea, din cauza pandemiei, foarte mulți români s-au întors în țară, ca urmare a încheierii contractelor de muncă. Evaluarea pe care o avem ne indică faptul că între 300.000 și 350.000 de români care s-au întors în țară vor fi în căutarea unui loc de muncă. Şi aproape 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă în România în perioada aceasta vor face eforturi să se angajeze. Din acest motiv, vom acorda un procent de până la 25% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioadă de cel puțin trei luni de zile.

www.cnstv.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

S-A RELUAT CONCESIONAREA PARCĂRILOR

Articolul următor

INVESTIȚII DE MEDIU PENTRU JUDEȚUL NEAMȚ

Articole asemănătoare
Citește știrea

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE

https://www.youtube.com/watch?v=QTzOgaw1M4wAgentia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt anunţă locurile de muncă neocupate la data de 25 noiembrie…
Citește știrea

CAMPIONAT DE MINIFOTBAL

https://www.youtube.com/watch?v=o_sItDsm91wEste în plină desfăşurare Campionatul de minifotbal „Cupa Romanului 2019”. Campionatul de minifotbal „Cupa Romanului 2019” este un…