”GUVERNUL A SIMPLIFICAT PROCEDURILE DE ACORDARE A ȘOMAJULUI TEHNIC”

https://www.youtube.com/watch?v=ORNySqYYnhY

În urma consultărilor cu mediul privat, Guvernul Orban a simplificat procedurile de acordare a șomajului tehnic. Astfel, una din cele mai importante decizii este aceea că angajatorii nu mai trebuie să avanseze din propriile resurse financiare plățile către angajații care beneficiază de șomaj tehnic. Plățile se vor face direct de către AJOFM, după 15 zile în loc de 30 de zile, așa cum era prevăzut inițial.
O primă tranșă se va deconta la începutul lunii aprilie, pentru perioada 16 – 31 martie, urmată de o a doua, la începutul lunii mai, pentru perioada 1 – 16 aprilie. Pentru a câștiga timp și pentru a elimina eventualele disfuncționalități cauzate de birocrație, angajatorii pot depune cererile și on line. Indemnizația de șomaj tehnic reprezintă 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie.
Angajatorii care vor primi sume pentru plata angajaților trecuți în șomaj tehnic, au obligația să le vireze în maxim trei zile din momentul încasării acestora.
O altă prevedere importantă o reprezintă facilitățile acordate altor categorii de profesioniști, cluburi sportive, persoane fizice, întreprinderi individuale, PFA. Și aceștia vor primi 75% din salariu mediu brut pe țară, în baza unei declarații pe propria răspundere.

Eugen Țapu – Nazare
Vicelider al Grupului PNL din Senatul României

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

SINDICATELE VOR PROTECȚIA POLIȚIȘTILOR

Articolul următor

TOPÎRCEANU ȘI BACILUL KOCH

Articole asemănătoare
Citește știrea

DIRECȚIA 5 LA ROMAN

https://www.youtube.com/watch?v=Gy-yb51cvxEMuzica buna, de calitate, interpretare live – un show exploziv si romantic in acelasi timp. De acest lucru…