Grup infracțional specializat în trafic de droguri, destructurat

Mai multe persoane au fost arestate preventiv după ce ar fi format un grup infracțional.

Mai multe persoane au fost arestate preventiv după ce ar fi format un grup infracțional.

Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava pentru destructurarea unui grup infracţional organizat cu preocupări infracţionale în sfera traficului de droguri de risc şi mare risc.

Au fost reţinuţi trei bărbaţi şi au fost ridicate fragmente vegetale şi peste 1700 de pliculeţe autosigilante cu pulberi susceptibile a face parte din categoriile interzise, conform unui comunicat de presă al IPJ Suceava.

Gruparea, supravegheată încă din mai 2020

Începând din luna mai 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,constituire a unui grup infracţional organizat”, prevăzută şi pedepsită de art.367 alin.1 şi 2 Cod Penal, “trafic de droguri de risc şi mare risc în modalităţile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării şi cumpărării fără drept”, prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi alin. 2 din Legea nr. 143/2000 cu modificările şi completările ulterioare.

În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani din municipiul Rădăuţi şi comuna Marginea au au constituit un grup infracţional organizat specializat în procurarea şi distribuirea drogurilor de risc şi mare risc, beneficiari fiind în general persoane din zona Rădăuţi şi comunele limitrofe.

Percheziţii domiciliare

În vederea probării activităţii infracţionale şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate, la data de 30.06.2021, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sprijiniţi de efective de jandarmi, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava au executat patru percheziţii domiciliare (pe raza municipiului Rădăuţi şi în comuna Marginea), fiind puse în executare 6 mandate de aducere şi 20 de citaţii procedurale.

În cadrul percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea cercetărilor şi expertizării recipiente cu pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria substanţelor intezise cu caracter psihotrop şi psihoactiv, 1720 de pliculeţe autosigilante, telefoane mobile, cartele SIM, sume de bani, cântare electronice, obiecte contondente, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

După audierea persoanelor implicate şi administrarea materialului probator s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de “constituire a unui grup infracţional organizat”, prevăzută şi pedepsită de art.367 alin.1 şi 2 Cod Penal, “trafic de droguri de risc şi mare risc în modalităţile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării şi cumpărării fără drept”, prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi alin. 2 din Legea nr. 143/2000 cu modificările şi completările ulterioare şi reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă 3 bărbaţi cu vârste de 26, 34 şi 38 de ani.

Suspecții au fost arestați preventiv

În cursul zilei de 01.07.2021, cei trei învinuiţi au fost prezentaţi instanţei competente, pe numnele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Peste 20.000 de contestații la Evaluarea Națională 2021

Articolul următor

OMS recomandă teste Covid în școli pentru a evita învățământul online, în perspectiva unui nou val pandemic în Europa

Articole asemănătoare