Greu cu digitalizarea dosarelor de pensie…

Recalcularea pensiilor este încă incertă. În 6 luni, de când a început evaluarea dosarelor, doar 400.000 din 5 milioane au fost reanalizate și digitalizate, ceea ce reprezintă puțin peste 10%. Ministrul Raluca Turcan recunoaște că suplimentarea personalului din casele județene de pensii este”o necesitate absolută”, pentru a putea fi respectate termenele asumate.

Recalcularea pensiilor este încă incertă. În 6 luni, de când a început evaluarea dosarelor, doar 400.000 din 5 milioane au fost reanalizate și digitalizate, ceea ce reprezintă puțin peste 10%. Ministrul Raluca Turcan recunoaște că suplimentarea personalului din casele județene de pensii este “o necesitate absolută”, pentru a putea fi respectate termenele asumate.

Din februarie și până în iunie au fost analizate 400.000 din cele aproximativ 5 milioane de dosare de pensie, ceea ce reprezintă 12% din total. În acest ritm, reanalizarea tuturor dosarelor ar dura aproape 4 ani și jumătate, cu mult peste termenul anunțat de ministrul Muncii, luna august 2022.

În acest context, Raluca Turcan a precizat că ar fi nevoie de angajarea a încă 5 până la 9 persoane la unele case de pensii locale care au deficit de personal, iar în acest moment se evaluează, împreună cu specialiștii Ministerului Muncii și ai CNPP, opțiunile existente.

Potrivit unui proiect de lege, Guvernul va majora cu 1.000 de posturi personalul Casei Naționale de Pensii. Salariile noilor angajaţi ar urma să fie plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat, pentru ca apoi să fie decontați din banii primiți prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Euro, nou record istoric în fața leului. Pragul de 5 lei tot mai aproape

Articolul următor

Spania și Portugalia au intrat în zona roșie, Grecia, în cea galbenă. Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

Articole asemănătoare
Citește știrea

ÎNTRERUPERI DE ENERGIE ELECTRICĂ

https://www.youtube.com/watch?v=PR8wCRPAolMDelGaz Grid Roman anunță și pentru această săptămână, întreruperea energiei electrice, în mai multe localități din zona metropolitană,…