Foto/Video | Carambol masiv pe Autostrada Soarelui. 52 de mașini și 146 de persoane implicate

Un accident în lanț a avut loc, vineri dimineață, pe Autostrada Soarelui, în zona loc. Medgidia.

Un accident în lanț a avut loc, vineri dimineață, pe Autostrada Soarelui, în zona loc. Medgidia.

După cum se vede în imaginile surprinse de martori, în acele clipe era ceaţă. Şi, după cum spun autorităţile, vizibilitatea era pe alocuri scăzută – sub 50 de metri.

Din primele date, pe o ceaţă deasă, un şofer nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a acroşat autoturismul din faţa sa. Imediat s-a format primul carambol cu şase maşini. Două persoane au fost rănite.

Aproximativ 150 de oameni au trăit momente dramatice şi în final 5 copii şi 11 adulţi au ajuns la spitalele din Cernavodă şi Constanța. Alţi 8 răniţi au primit îngrijiri la faţa locului. Cauzele principale, spun poliţiştii, sunt ceaţa densă, viteza şi neatenţia. A fost declanşat planul roşu de intervenţie, iar forţe din judeţele Constanța, Ialomiţa şi Galaţi au intrat în misiune!

La ora 07.40 dispeceratul 112 din Constanța a fost anunţat de primul accident rutier petrecut la km 182 de pe Autostrada Soarelui, între Medgidia şi Cernavodă.

În timp ce echipajele de intervenţie se îndreptau spre locul accidentului, s-a produs un al doilea accident în lanţ! Autostrada se blocase din cauza primului carambol, iar unii şoferi opriţi în coloană nu au folosit luminile de avarii. Cinci autoturisme s-au ciocnit violent, iar doi şoferi au fost răniţi uşor.

Coada de maşini se întindea pe cel puţin 20 de km din autostrada soarelui, deşi poliţiştii deviaseră circulaţia de pe A2 pe drumul vechi dintre Cernavoda şi Constanța.

Autostrada se blocase aproape cu totul, iar în jurul orei 08.00 s-a produs al treilea carambol: Trei maşini s-au tamponat, cinci oameni au fost răniţi.

Cătălin Covrig, ISU: “A fost activat planul roşu aici la km 186 al Autostrăzii Soarelui până în acest momemt la faţa locului sunt peste 30 de autoambulanţe, 1 spital mobil, plus elicoptere Smurd. Echipajele de salvatori au fost trimise din Capitală şi judeţele Ialomiţa, Călăraşi. În acest moment sunt 17 victime”.

Silviu Cosa, prefect Constanța: ”A fost activat planul roşu aici pe autostradă unde ne aflăm până acum din ce ştim sunt implicate peste 55 de autovehicule”.

Diana Tatarici SAJ Constanța: ”Au fost găsite 17 victime conştiente, din cele 17 patru copii,13 adulţi. O parte din victime au fost transportate la Spitalul judeţean Constanța pentru investigaţii”.

Porţiune de autostradă de la Cernavodă spre Constanța era deja ticsită de echipaje de intervenţie. În final, cinci copii şi 11 adulţi au ajuns la spital, iar alţi opt răniţi au fost trataţi la faţa locului.

Cristian Amarandei şef ISU Dobrogea: ”A fost dificil din cauza numărului mare de autoturisme implicate a numărului mare de persoane şi a condiţiilor de trafic din zonă pentru că forţele de intervenţie au venit din direcţii diferite”.

UPDATE: Un alt accident a avut loc, vineri după-amiază, pe Autostrada Soarelui. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 182+500 de metri, pe sensul către București, în zona localității Medgidia, județul Constanța, s-a produs un accident în care au fost implicate trei autoturisme. Potrivit primelor date, două persoane au suferit răni ușoare, fiind evaluate medical la fața locului.

Revenim cu detalii

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

O agenție a UE prognozează o creștere de cinci ori a cazurilor noi de COVID până la 1 august

Articolul următor

Un tânăr din Vietnam, condamnat la 18 luni de închisoare pentru că a răspândit COVID

Articole asemănătoare