[Foto] Prăpăd în Neamț: Gospodării inundate, pagube însemnate și persoană omorâtă de trăsnet

Mai multe localităţi din Neamţ au fost, miercuri seară, sub avertizare Cod Roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Mai multe persoane au fost evacuate din gospodării în noaptea de miercuri spre joi ca urmare a inundaţiilor produse pe fondul Codului roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Comuna Ştefan cel Mare a fost cea mai afectată.

Sorin Ouatu, primarul comunei Ştefan cel Mare – Neamţ: “Aşa ceva niciodată! Aşa ceva nu am văzut niciodată! Doamne, aşa ceva nu am văzut, Gică, niciodată!

Preţ de câteva minute bune, a căzut grindină şi în localitatea Podoleni. Bucăţile mari de gheaţă au făcut prăpăd, se plâng oamenii. Pagubele, însă, se vor vedea abia dimineaţă, spun localnicii, care se tem că le-au fost distruse culturile agricole.

În oraşul Piatra Neamţ, dar şi în alte câteva localităţi din judeţ, peste 30 de copaci s-au prăbuşit peste maşini. A fost nevoie şi de intervenţia pompierilor militari, după ce mai multe curţi şi anexe gospodărești au fost inundate. Totodată, aproximativ 10.000 de consumatori au rămas fără energie electrică, pentru că vântul puternic a rupt firele de curent.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că a fost evacuată o familie din comuna Sagna.

De asemenea, au fost evacuate patru persoane – printre care şi un copil – din localitatea Valea Seaca – comuna Bălţăteşti.

Şi la Bozieni s-a impus evacuarea a patru persoane, din cauza viiturilor.

Drumul naţional 15D este blocat în localitatea Crăieşti, din comuna Bozieni, din cauza viiturilor.

Şi DJ 156 A Girov – Roznov este blocat din cauza aluviunilor.

Mai sunt blocate DJ 155 F, Durău – Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut, dar şi DN 15, Poiana Teiului – Topliţa, potrivit Agerpres.

Localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Boteşti, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamţ şi Lunca sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit Agerpres.

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării în Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Girov, Poienari, Grumăzeşti, Petricani, Sagna, Bodeşti, Bălţăteşti, Gherăeşti, Dobreni, Bozieni, Timişeşti, Gâdinţi, Poiana Teiului.

Majoritatea localităţilor din judeţul Neamţ au fost vizate, în ultimele 24 de ore, de un Cod roşu de fenomene meteorologice periculoase.


Bătrân din Neamț a murit după ce a fost lovit de trăsnet. Bărbatul se adăpostise sub un copac

Un bărbat de 84 de ani a fost găsit decedat, sub un copac, în localitatea Stejaru, din comuna Pângăraţi, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean pentru a transporta o persoană care a fost surprinsă de trăsnet, la o distanţă de aproximativ 4 kilometri de drumul de acces. Medicul de pe ambulanţă a constatat decesul”, a declarat locotenentul Irina Popa, potrivit Agerpres.

Victima a fost transportată cu o targă până la drumul de acces şi a fost predată unui echipaj de la Serviciul de Medicină Legală.

Mai multe localităţi din Neamţ sunt miercuri seară sub avertizare Cod Roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Misiuni în desfășurare

ora 6, misiuni în desfăşurare ISU Neamţ:
– evacuarea apei din mai multe gospodării din comunele: Dobreni, Bodești (Oșlobeni), Girov (Verșești, Boțești, Girov, Căciulești), Piatra Neamț (str 1 decembrie 1918)
– Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase *cod portocaliu*, Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 6935 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

ora 6.54:
– degajarea unui copac căzut pe DN 15B, în comuna Timișești ( SVSU Timișești și SDN)
– evacuarea apei dintr-o curte din localitatea Gâdinți (ISU – Detașamentul Roman)
– evacuarea apei dintr-o curte din localitatea Topoliceni, comuna Poiana Teiului ( SVSU Poiana Teiului și ISU- Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului)
– evacuarea apei dintr-o curte din municipiul Piatra-Neamț, strada Zambilelor (SVSU Piatra Neamț)

ora 7.10:
Drum blocat, DJ 156 A, Girov – Roznov
Drum blocat, DJ 155 F, Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut (DRUPO)
Drum blocat, DN 15, Poiana Teiului – Toplița

ora 7.30:
– evacuarea apei dintr-o curte din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Roșie (SVSU Dumbrava Roșie)- degajarea unui copac căzut pe DJ 155 I, în comuna Păstrăveni ( SVSU Păstrăveni)- degajarea unui copac căzut pestefireelectrice, în comuna Săvinești. ( SVSU Săvinești și E-on)


Sursă foto: digi24.ro / viataneamteana.ro / ziarulderoman.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Astăzi intră în vigoare noi măsuri de relaxare. La cât crește numărul de persoane permis la nunți sau concerte

Articolul următor

Valeriu Gheorghiță: Un caz pozitiv de infecție cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 noi cazuri de boală

Articole asemănătoare