CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

Fără limba rusă în școli din septembrie 2022! Scriitorii ruși, și ei în pericol – propunere oficială la Kiev

„În ceea ce privește studierea unei astfel de discipline în școli, cum ar fi limba rusă, este necesar să se ia în considerare posibilitatea de a înlocui această disciplină cu altele. Împărtășesc avertismentele ministrului Educației și Științei (…) Și de la 1 septembrie, această disciplină va fi înlocuită cu altele, mărind cota de studiere a altor discipline importante, și anume: „Istoria Ucrainei”, „Limba ucraineană”, „Literatura ucraineană”, „Matematică” și „Limba engleză”, a afirmat Kremen, într-o postare pe Facebook.

Lucururile nu se opresc însă aici. Oficialul de la Kiev a vorbit și despre revizuirea programei școlare pentru literatura străină, deoarece aceasta acordă în continuare o mare atenție studiului scriitorilor ruși.

„Toate acestea, bineînțeles, sunt de competența Ministerului Educației și Științei, care formează politica de stat în acest domeniu. Dar atât profesorii, cât și părinții pot veni cu inițiative similare. În realitatea tragică actuală, eliminarea tuturor narațiunilor rusești din viața de zi cu zi este un lucru important. Crearea celor mai bune oportunități pentru viitoarea noastră Renaștere. Suntem o mare națiune europeană care demonstrează întregii lumi cum să lupte și să învingă”, a arătat comisarul pentru protecția limbii de stat.

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

EXPLOZIE la bordul unui petrolier, în apropiere de Hong Kong! Cel puțin un mort și 7 răniți

Articolul următor

Nicolae Ciucă, mesaj de Paștele catolic: Sărbători luminate, pace şi linişte sufletească

Articole asemănătoare