Facturi mai mari la energia electrică, de la 1 iulie

Facturile la energie electrică vor crește. De la 1 iulie, cei care nu și-au ales încă un furnizor vor plăti facturi chiar și cu peste 7% mai mult.

Facturile la energie electrică vor crește. De la 1 iulie, cei care nu și-au ales încă un furnizor vor plăti facturi chiar și cu peste 7% mai mult.

Facturile vor crește de la 1 iulie. Cu toate astea, doar 10% din români și-au ales un furnizor de energie electrică. Restul mai au doar două săptămâni la dispoziție pentru a lua o decizie în acest sens. Cei care nu fac asta, riscă să plătească facturi mai mari cu 7,5%.

Cea mai mare creștere o vom vedea în Oltenia (7,5%) și Moldova (5,3%), iar cea mai mică se va înregistra în Transilvania.

Astfel, în Oltenia, oamenii vor plăti cu 0,46 lei/kWh, în Dobrogea – 0,44 lei/kWh, în Moldova – 0,43 lei/kWh, în Muntenia mărirea va fi de 0,42 lei/kWh, iar în Banat de 0,40 lei/kWh.

Cea mai mică majorare va fi în Transilvania de doar 1 ban/kWh.

Autoritatatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) anunța, într-un comunicat de presă, că aproximativ un milion de consumatori casnici de electricitate şi-au schimbat contractul de la începutul anului, după ce piaţa de electricitate din România s-a liberalizat total.

Din numărul total al clienţilor casnici, de aproximativ 8,9 milioane, la data de 1 ianuarie 2021, 5.902.323 se aflau în piaţa reglementată de energie electrică. În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, 926.000 de clienţi casnici au semnat contracte de furnizare a energiei electrice în regim concurenţial, iar numărul acestora a ajuns în prezent la circa un milion“, au arătat reprezentanţii ANRE, în comunicatul din 6 iunie.

Aceştia nu au putut preciza câţi dintre aceşti consumatori au schimbat şi furnizorul şi câţi au rămas la acelaşi, schimbând doar contractul. “Nu avem prerogative legislative pentru a cere aceste informaţii de la furnizori”, au arătat responsabilii reglementatorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Există vreo limită pentru cât de periculoase pot deveni mutațiile coronavirusului?

Articolul următor

A murit electrocutat în timp ce tundea gazonul

Articole asemănătoare