EVOLUȚIA PANDEMIEI DE COVID ÎN NEAMȚ

Prezent la conferința de presă desfășurată în cursul zilei de miercuri, 10 iunie, la Prefectura Neamț, juristul Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, a prezentat situația evoluției pandemiei de Coronavirus pe teritoriul județului, de la izbucnirea primelor focare și până în prezent.
Directorul DSP Neamț a prezentat situația pacienților și a cadrelor medicale testate, depistate pozitiv, tratate și vindecate. Din păcate în această perioadă au fost și nemțeni care au fost răpuși de virusul ucigaș importat din China.
Unul din cele mai importante focare de Coronavirus a fost cel izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, urmat de cel de la Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Nicolae”, unitate subordonată Consiliului Județean Neamț.
De departe cel mai mare focar din județ a fost cel izbucnit la Centrul de Îngrijire a Bătrânilor din Păstrăveni, unde din cele 105 persoane testate, din care 47 persoane instituționalizate, îngrijite de 58 de salariați, au fost confirmate pozitiv un număr de 15 bătrâni și 9 salariați. La 10 iunie erau vindecați 6 bătrâni instituționalizați și 7 salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

”PERIOADA DE PROBĂ” DOAR PE O FUNCȚIE NOUĂ

Articolul următor

BEAT LA VOLAN ȘI CĂUTAT DE POLIȚIE PENTRU AMENINȚĂRI

Articole asemănătoare