Dacian Cioloș, atac la AUR: Trebuie să dea explicații pentru oamenii care au murit din cauza minciunilor propagate

„Nu avem nimic de a face cu AUR care e un partid extremist. AUR e treaba lor să își definească direcția în care să meargă. Până acum am văzut că și-au asumat minciuni legate de pandemie și au murit oameni din cauza acestor minciuni propagate formal de AUR. AUR trebuie să dea explicații românilor pentru asta, nu mie”, a declarat Dacian Cioloș, la un post TV.

Președintele USR a mai afirmat că vrea să construiască până în 2024 un „pol liberal” care să câștige alegerile. Acesta a declarat că nu exclude discuții cu Ludovic Orban sau cu alți liberali.

„Depinde în ce direcție vrea să o ia domnul Orban. Nu excludem nici discuții cu oameni de bun simț din PNL. Eu văd că sunt convulsii destul de importante în PNL. E deja o hemoragie. E important, și aici vom discuta foarte serios, pentru că USR înțelege rolul unei Opoziții reformatoare, cu adevărat liberale și ne vom juca rolul acesta. Și vom fi deschiși pentru colaborări cu viitoare mișcări politice, fie din interiorul PNL fie din afară, ca să construim un pol cu adevărat reformator, liberal pentru 2024”, a declarat Dacian Cioloș, la un post TV.

Acesta a precizat că USR este singurul partid din România membru al unei familii liberale europene.

„Singurul partid din România membru al familiei liberale europene este USR, nu PNL. PNL este membru al popularilor conservatori”, a adăugat Cioloș, care anunță că obiectivul USR pentru anul 2024 este să câștige toate alegerile.

„USR se va pregăti pentru 2024 propunând o alternativă de dezvoltare a României. Vrem să câștigăm toate alegerile. Să dăm președintele și să fim primul partid dintr-o coaliție de guvernare. Sigur, ne dorim să câștigăm alegerile și să dăm noi guvernul dar știm că e dificil. Dar vrem să fim vioara întâi. Nu excludem intrarea la guvernare până în 2024, dar condițiile sunt un guvern care să își asume reformele”, a mai precizat Cioloș.

| Sursă: Realitatea.net

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

O CREATURĂ marină MONSTRUOASĂ, descoperită pe o plajă din San Diego. Specialiștii au rămas cu gura căscată

Articolul următor

Masuri DURE în Franța! Timpul dintre doza 2 și 3 de VACCIN va scădea, iar testele PCR vor avea valabilitate doar câteva ore

Articole asemănătoare
Citește știrea

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ, ÎNTRE ENTUZIASM ȘI… REALITĂȚI

Întorcerea în școli, așteptată cu entuziasm de majoritatea elevilor și a cadrelor didactice, s-a desfășurat, conform declarațiilor inspectorului școlar general, Mihai Obreja, în condiții de normalitate, existând, totuși, 12 cadre didactice care se află în situații medicale ce nu le permit să se prezinte fizic la catedră. Există însă și 190 de copiii care au și ei probleme de sănătate.