Chirica vrea lockdown la Iași: ”Măcar două săptămâni…”

Mihai Chirica a declarat in cursul zilei de ieri, 19 octombrie, că un lockdown ce ar putea debuta odată cu începerea vacanței pentru elevi ar putea duce la stabilizarea sistemului medical și la oprirea răspândirii virusului COVID.

Aș lua o decizie foarte radicală și odată cu începerea vacanței pentru elevi, luna viitoare, aș pune lockdown măcar două săptămâni de zile pentru stabilizarea sistemului medical, oprirea răspândirii COVID și pentru luarea unor măsuri în condiții speciale”, a spus Mihai Chirica.

Declarația primarului vine în contextul în care spitalele din Iași sunt sufocate de pacienți infectați cu Sars-COV-2, iar în secțiile de Terapie Intensivă nu mai există niciun pat liber.

Autoritățile ar urma să operaționalizeze noi paturi de Terapie Intensivă în Spitalul Modular de la Lețcani, unde există deja 28 de locuri la ATI. Spitalul a fost redeschis săptămâna trecută, după ce a stat închis mai bine de nouă luni.

Chirica crede că un lockdown ar putea reduce rata de infectare din județ, care, marți, a ajuns la 12,5 la mia de locuitori.

Foto: Mihai Chirica – Facebook

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Marcel Ciolacu: Guvernul Cioloș, o bătaie de joc la adresa românilor! Soluția social-democraților pentru rezolvarea crizei

Articolul următor

Mii de preșcolari și elevi și sute de profesori din București au făcut Covid-19 în ultimele 2 săptămâni - Date la zi

Articole asemănătoare
Citește știrea

Cultivau… cannabis

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat șase percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.