Câți bani dă statul tinerilor căsătoriți în 2021

Tinerii care vor să se căsătorească în 2021 primesc bani și de la stat. Trebuie să îndeplinească însă câteva condiții, ca să poată intra în posesia acestei sume de bani.

Tinerii care vor să se căsătorească în 2021 primesc bani și de la stat. Trebuie să îndeplinească însă câteva condiții, ca să poată intra în posesia acestei sume de bani.

Dacă anul acesta v-ați hotărât să vă uniți destinele cu persoana iubită, trebuie să știți că veți beneficia de o sumă de bani, din partea statului român. Este vorba despre o primă pentru tinerii căsătoriți, care se acordă după ce s-a încheiat cununia civilă.

Tinerii căsătoriți primesc bani de la stat
După ce ați făcut cununia civilă, aveți la dispoziție 45 de zile pentru a depune cererea prin care veți primi de la stat prima de căsătorie.

Aceste stimulent financiar se acordă pentru fiecare cuplu care-și întemeiază o familie, din punct de vedere legal, dar trebuie să fie îndeplinite câteva condiții.

Este vorba despre suma de 1.500 de lei, net, care se acordă pe familie, nu pe fiecare persoană. Dacă sunteți în această situație și anul acesta ați făcut sau aveți de gând să vă căsătoriți, iată în ce condiții veți beneficia de această primă.
– cel puțin unul dintre soți trebuie să fie la prima căsătorie
– cel puțin unul dintre soți trebuie să aibă domiciliul sau viza de reședință pe raza municipiului București, cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de căsătorie
– cel puțin unul dintre soți trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani
– soții nu trebuie să aibă datorii neeșalonate către bugetul local
În cazul în care îndepliniți aceste condiții, trebuie doar să mergeți la CTMB, Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, și să depuneți cererea pentru a primi cei 1.500 de lei. Nu este obligatoriu să meargă ambii soți, ci poate să facă asta doar unul dintre ei.

În momentul în care depuneți cererea, trebuie să aveți la dumneavoastră și o copie a certificatului de căsătorie, care să fie conformă cu originalul.

De asemenea, va trebui să prezentați și următoarele acte:

– o cerere tip (aceasta se va completa de către soțul care este titularul contului bancar, în care se vor vira banii)
– acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, care se va semna și se va completa în fața reprezentantului de la Biroul pentru Relații cu Publicul al CTMB
– o copie conformă cu originalul a cărții de identitate a ambilor soți, valabile la momentul depunerii, cu numele de familie purtat după căsătorie; în cazul sotului care își schimbă numele dupa căsătorie, copiile C.I vor fi în incidența prevederilor art.4, alin. 5 din Lege a 551/2020 și vor fi acceptate si copiile C.I. conforme cu originalul, cu numele purtat anterior căsătoriei
– un extras de cont, din care să reiasă titularul contului și codul IBAN. Titularul contului va fi și semnatarul cererii
– un act doveditor, prin care cel puțin unul dintre soți atestă domiciliul sau reședința în municipiul București, cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii
certificate de atestare fiscală, din care să reiasă faptul că beneficiarii nu au datorii către bugetul local

Ce acte vă trebuie pentru căsătoria civilă
Înainte de a ajunge să depuneți această cerere, pentru prima de la stat, trebuie să treceți prin cel mai important moment, și anume cununia civilă. Aveți grijă să mergeți cu toate actele necesare, pentru că altfel nu veți obține acordul să vă căsătoriți.

În primul rând, trebuie să știți că vă puteți căsători doar la primăria de care aparține unul dintre cei doi soți, în cazul în care aveți domiciliul în sectoare diferite din capitală.

Ambii soți trebuie să fie prezenți, în momentul în care veți depune actele necesare pentru cununie.

Acestea se vor depune cu 14 zile înainte de data la care va avea loc căsătoria. Unul dintre actele de care veți avea nevoie va fi certificatul prenupțial.

Fiecare soț trebuie să aibă câte un astfel de document, care este valabil doar 14 zile de la emitere, nicio zi în plus sau în minus.


Foto Tribuna.us

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent
42% dintre infectările cu COVID rămân nedepistate, arată un amplu studiu din Germania. Care este cel mai mare factor de risc

42% dintre infectările cu COVID rămân nedepistate, arată un amplu studiu din Germania. Care este cel mai mare factor de risc

Articolul următor
Regatul Unit înregistrează peste 50.000 de noi cazuri de COVID-19, pentru prima dată în ultimele șase luni

Regatul Unit înregistrează peste 50.000 de noi cazuri de COVID-19, pentru prima dată în ultimele șase luni

Articole asemănătoare