Austria va prelua vineri primii pacienți COVID din România. Danemarca trimite două echipe de medici la Matei Balș

Vor mai fi trimiși pacienți și în Polonia, în condițiile în care azi au fost transportați trei, iar această țară a pus la dispoziție 20 de paturi.

„Este important orice fel de sprijin și mai ales această solidaritate care vine este îmbucurătoare, dar trebuie să fim și noi solidari cu noi înșine. Mâine reușim să operaționalizăm un zbor și spre Austria și vom continua cu aceste trei țări, pentru că capacitatea funcțională nu s-a atins”, a precizat ministrul.

Austria a trimis, de asemenea, medicamente pentru pacienții COVID în stare gravă.

Cseke Attila a mai spus că Serbia a promis că va trimite în România concentratoare de oxigen şi anticorpi monoclonali.

„Danemarca ne-a promis două echipe de medici care vor veni în București și pentru care pregătim operaționalizarea a 20 de paturi de terapie intensivă în plus la Institutul Matei Balș”, a explicat ministrul.

Și Franța a promis că va trimite personal medical în România. De asemenea, personal medical din Republica Moldova este deja în România și îngrijește pacienți la spitalul din Lețcani.

„Comunitatea europeană s-a mobilizat. E îmbucurător acest lucru. Sigur, și România a oferit sprijin atunci când alte țări au avut nevoie. Dar trebuie să ne ajutăm și noi pe noi înșine”, a mai spus Cseke Attila.

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Cseke Attila NU întrevede finalul pandemiei: Infectările ar putea să ajungă la peste 20.000 de cazuri zilnic

Articolul următor

Cseke Attila, despre restricţiile de luni: Certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice

Articole asemănătoare
Citește știrea

OCOLITOAREA ESTICĂ, PROBLEMĂ DE DURATĂ

Ocolitoarea estică a municipiului Roman va rămâne deschisă, cel puţin în perioada următoare, în ciuda demersurilor făcute de către primărie pentru închiderea ei. Este nevoie de mai multe aprobări, pentru devierea traficului greu pe relaţia Vaslui prin comunele Băceşti – Valea Ursului – Ion Creangă – Horia, aprobări care este posibil să nu mai vină în această iarnă.